Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детските кухни в Пловдив работят последно, синята зона се плаща дистанционно

Днес детските кухни ще работят, но от утре, 17 март ще бъдат затворени до второ нареждане. Храната в социалните трапезарии ще се разнася пакетирана по домовете. Властите приканват родителите да не водят децата си на детските площадки. Пространствата за игра ще бъдат оградени със специална лента и указателни табели.  

Затварят се центровете за обществена подкрепа, но домашният социален патронаж, който обслужва 450 човека, има готовност да поеме обслужването на още 300.

Общите събрания на етажните собствености се спират до преодоляване на извънредното положение. По възможност събирането на такси ще бъде онлайн, а ако се налага това да става от врата на врата, то да се спазват препоръките за обезопасяване с маски и ръкавици от страна на ангажираните със събираемостта.

И още една мярка - заплащането за паркиране в „Синя зона“ ще става само с машините за паркинг и чрез SMS. Бюрата за закупуване на карти за градския транспорт продължават да работят, като се спазва пропускателен режим без струпване на хора на едно място.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ФПЧ намаляват, РИОСВ регистрира увеличен "бензен" във въздуха на Пловдив

Заради дима от пожара на депото за отпадъцив Цалапица, в Пловдив все още има завишени стойности на фини прахови частици, съобщиха от РИОСВ.  Към 13 часа двата измервателни пункта „Каменица“ и „Тракия“ регистрират съответно 34 и 22 микрограма на кубически метър.  Пикът е достигнат около 10 часа днес, когато стойностите достигнаха 151 микрограма в..

публикувано на 02.08.24 в 14:03

Статиската отчита пореден ръст на строителството в Пловдив

През второто тримесечие на тази година общинските администрации на територията на област Пловдив са издали разрешителни за строеж на 365 жилищни сгради с 2 269 жилища в тях и с 257 808 кв. м разгръната застроена площ. Данните на Териоториалното статистическо бюро- Юг показват ръст на броя сгради в проект с 31% спрямо първите три месеца на..

публикувано на 02.08.24 в 13:41

В Пазарджик масово глобяват "шумни" коли и мотори

Полицията в  Пазарджик започна масови проверки, съчетани със санкции спрямо собствениците на особено „шумни“ коли, които надхвърлят допустимите за това норми.  Оказва се, че проблемът е доста сериозен и акцията стартира след множество оплаквания от граждани, изтъкват от областната дирекция на МВР.  Неудобството за хората е допълнително изострено..

публикувано на 02.08.24 в 13:25

Откриха нова спортна площадка в асеновградско училище

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев откри новоизградена спортна площадка в двора на ОУ „Ангел Кънчев“. Тя е реализирана по проект, спечелен пред МОН по Програма за изграждане на нови и основен ремонт на съществуващи спортни площадки. Съоръжението съдържа комбинирани спортни игрища за баскетбол, волейбол, народна топка и писта за бягане...

публикувано на 02.08.24 в 12:14

Кризисният щаб в Пловдив призова мерките на РЗИ да се спазват и утре

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева свика Кризисния щаб във връзка с пожара на сметището край Цалапица, което се запали снощи. Гасенето продължава и тази сутрин с тежка техника, която зарива с пръст тлеещото огнище, разположено на повече от 10 декара площ. Продължава гасенето на сметището край Цалапица От сутринта Пловдив..

обновено на 02.08.24 в 11:45