Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Напрежение заради помощите имаше само в Столипиново

В тази извънредна ситуация социалните работници работят много отговорно, със сърце и душа, като пазят и себе си, и колегите, и хората, заяви пред Радио Пловдив директорът на "Социално подпомагане" - Пловдив Надя Танева.

Тя посочи, че само в един пощенски клон в Столипиново е имало напрежение тази сутрин при раздаването на социални помощи. "Редят се на опашки, не слушат указанията да стоят на разстояние един от друг поне метър. Удължаваме срока за раздаване на социалните помощи до 30 март, но от организацията на самия пощенски клон зависи как ще се раздават помощите", каза още Надя Танева.

С помощта на полиция все пак е бил въведен ред.

Приемните на "Социално подпомагане" работят, хората са спокойни, клиентите стоят вън и спазват указанията. Това се отнася както за дирекцията на бул."Руски" 13, така и за приемните по райони, посочи още директорът.

Социалните работници са с маски и ръкавици, осигурени от БЧК и дарители, подчерта Надя Танева.

Тя припомни, че документи могат да се подават и чрез Български пощи, и по имейл или с електронен подпис, за да се спести чакането по опашки.

"Работим, докато има хора, абсолютно никъде няма проблеми, като изключим пощенския клон в Столипиново. Затова молим хората там да се вслушват в препоръките", допълни директорът на "Социално подпомагане".

Надя Танева подчерта, че въпреки извънредното положение, когато има хора в риск - както деца, така и възрастни, те ще получат адекватна социална грижа и ще бъдат настанени.

Още от категорията

Заредени сме с ракети, на прицел са градоносните облаци

"Никога като тази година не сме били така добре осигурени от гледна точка на ракети. Тази година получихме най - много ракети откогато и да било . И всички ракетни площадки са заредени с максимума , който се полага по изискванията на служба КОС, от 30 противоградови ракет и. И отделно имаме един много сериозен резерв , много сериозен...

публикувано на 27.05.20 в 17:01

Спасителният план за Европа е рисков, но единствено възможен

Юлиана Николова от сайта "Портал Европа" коментира възможностите за постигане на съгласие за спасителния финансов план за ЕС за бюджета и последиците от коронавируса, със създаването на спасителен фонд на базата на направеното днес предложение от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред Европейския парламент...

публикувано на 27.05.20 в 16:24
Веселин Илиев

Средствата от ЕС има смисъл да се отпуснат сега

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще представи пред Европейския парламент новото предложение на комисията за бюджета на ЕС за следващите 7 години, както и плана за възстановяване от пандемията с коронавируса. За очаквания модел на разпределяне на спасителните финансови средства и за пробойните в конструкцията на..

публикувано на 27.05.20 в 14:41

Посттравматичният синдром води до погрешни стратегии

Поддържам един консултатитивен телефон и сега, когато вече виждаме светлина в тунела, хората, които се обаждат с проблеми, стават все повече. Това е очаквано и е т.н „постстресов синдром“, заяви психологът Иван Игов.  Той подчерта, че пандемията е предизвикала силен стрес, тъй като хората са изгубили възможността сами да контролират..

публикувано на 27.05.20 в 11:16

Туристическият продукт има нужда от обновяване

Туристите, на които ще разчита българското Черноморие тази година, няма да са  български и българските туристи няма да могат да покрият капацитета  на базите.  Но по отношение на селата и планините – алтернативният туризъм, като сегмент от предлагането, го очаква добър сезон. Това прогнозира Любомир Попйорданов – член на УС на Българската..

публикувано на 27.05.20 в 10:35