Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" през ограниченията

Макар и постепенно, мерките за сигурност и изолация заради коронавируса се затягат. В Смолянска област е въведен вечерен час, след като мъж завърнал се от Великобритания в Смолян, бе диагностициран като носител на опасния вирус. В Пазарджик  пък се стараят да издирят всички завърнали се от чужбина, които не са оповестили това и не са се самоизолирали. 

В Пловдив полицията  ще засили неколкократно присъствието си в пловдивския квартал Столипиново, а хората ще бъдат предупреждавани да не се събират на групи. Ако мярката не даде резултат, след седмица кварталът ще бъде поставен под карантина. Това бе съобщено след заседанието на Областния кризисен щаб. Ще разговаряме за това с директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев, тъй като служителите на реда  имат основна роля в такава ситуация. 

  

В община Пловдив бе представен  и първият пакет мерки в подкрепа на  бизнеса-на този етап спира събирането на такса тротоарно право, разсрочват се дължимите концесионни такси. За три месеца спира и плащането на патентен данък.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" и празничните часове на утрото

Отбелязваме един от най-големите християнски празници, Успение на Света Богородица. От катедралния храм в Стария град ще включим Антоанета Петричанска , тя ще присъства на литургията, която се очаква да води митрополит Николай.  От Бачковския манастир ще разговаряме с уредника на музея, историка Стамен Пепелишев , той представя изложбата за Неофит..

публикувано на 14.08.24 в 14:57

"Вход свободен" - време за красота и изящество

В средата на работната седмица спираме за капка въздух и ...красота! Спираме в ума си, разбира се, защото графикът, задачите и сроковете не търпят отлагане!  Ще си подарим малко време за мечти! Ще ви срещнем с прекрасната Гергана и нейните изящни бижута. В "Жена - истории за Вселени"  ще си поговорим с нея за това какво е присъщо на щастливите жени, и..

публикувано на 14.08.24 в 09:30

"Точно днес" в ритъма на 14 август

Сряда сутрин - на вратата ни чука четиринайстия ден на август, а програма „Точно днес“ започва с анализи и коментари на темите на деня, които следим в развитие. Нелеп инцидент с прострелян полицаи в Пловдив доведе до оставката на шефа на Областната дирекция на МВР и още трима началници . На този фон полицаи излязоха на протест срещу смяната на..

публикувано на 13.08.24 в 17:00

Виктор Янков в "Добро утро, ден!"

Гостът ни тази седмица работи в екипа на Фондация "Пловдив 2019". В Радио Пловдив е водил предаването „Молескин“, от 2014 до 2017 година. Той е роден в Стара Загора, но избира да живее и работи в Пловдив.  Виктор Янков  е политолог и икономист, бил е директор на културния фестивал НОЩ/Пловдив. Той притежава богат опит в организирането и..

обновено на 13.08.24 в 15:47

"Вход свободен" - за добро развитие и общуване с децата

Въпреки, че все още е лято, и все още сме в разгара на ваканцията, новата учебна година леко пристъпя поне в умовете на родителите. Късното лягане, безкраните игри и пътешествия, отказа за четене и писане, съвсем скоро ще започнат да се отразяват на ежедневието по един различен начин. Как да направим една идея по - плавен прехода от ваканцията, към новата..

публикувано на 13.08.24 в 09:30