Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив "Точно днес" с новините в развитие

| обновено на 19.03.20 в 18:40

Двама души в Пловдив дадоха положитела проба за корона вирус. За съжаление гръдът е в червено на картата на заболяването в страната.

С вяра, че информацията е най- силното оръжие срещу паниката, в утрото на 20 март ще ви инфомираме за ситуацията и мерките, до които тя ще доведе.

Освен с представителите на институциите, които следят обстановката и реда в режим на извърдено положение, ще говорим още

 - с Георги Влайков, председател на „Доброволно формирование 112“, което е част от Координационния център за социални услуги и Българския червен кръст.

 - как реагира бизнесът и вече подрежда ли пъзела за възстановяване във време свободно от вирусна заплаха? Говорим с Тони Симидчиева, председател на Регионална занаятчийска камара -Пловдив. Днес депутатите ще  гласуват Закон за извънредното положение на второ четене. Подготвя се предложение да се събира авансово корпоративен данък за 2020 година, като изчислението на авансовите вноски ще става по усмотрение от държавата на база 2018 година?

 - Темата за предпазване от зараза от коронавирус ще продължим с Асен Колев, експерт по етническите въпроси. Какви са личните му впечатления и как институциите работят в ромските квартали?

След новините в девет ще рисуваме с художника Павел Митков. Той създаде събитието „Рисувай против вируса“.Вече има последователи, защото рисуването може да ни сплоти, като споделяме изкуството заедно.

С д-р Светла Балтова ще разведрим атмосферата, тъй като днес е пролетното равноденствие, и си честитим Първа пролет.Тя ще ни посъветва за имунната защита на организма и ролята на баховата терапия, която работи върху балансиране на емоционалния свят на човека.  

В рубриката „Добро утро, Ден“ Паолина Комсалова разговаря с Росица Касабова, винопроизводител.

Слушайте ни! "Точно днес" на 20 март от 7.00 до 9.30 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Решения и избори в "Ден след ден"

След трите завъртания с връчването на мандати от президента, започна и въртележката с възможностите за нов служебен премиер преди поредните избори. Кога  ще бъдат те и по какъв начин ще се проведат? Възможна ли е промяна, която да провокира повече хора да гласуват доверие на политиците или отново ще бъдем мълчаливи свидетели на ниска избирателна..

публикувано на 28.03.24 в 14:41

"Вход свободен" - изкуството като спасение

Ще си говорим за изкуство днес, за благотворното му влияние върху всеки аспект от човешкия живот! Срещаме се с Лучия Велева - председател на Фондация "Кураж", която ще ни разкаже за проектите свързани с рехабилитация на хора в неравностойно положение, чрез изкуство и образование.  Ще ви поканим и на музикално матине с програма включваща произведения на..

публикувано на 28.03.24 в 09:30

"Точно днес" за посоката към избори

В края на март се повтаря рефрена "нови избори, и пак предсрочни". Към новата вълна обещания на политиците, за невъзможната ротация и как ще са осъществи гласуването 2 в 1 - разговор по темата с политолога доц. Иван Начев . От гледна точка на върналите мандата ПП-ДБ - разговор с народния представител от Пловдив област  Росен Костурков .  От Пловдив..

публикувано на 27.03.24 в 15:27

Живот в театъра "Ден след ден"

Политиката е театър, в който публиката често освирква актьорите. И призовава нови на сцената. А докато политическият театър у нас е еталон за театър на абсурда, животът налага своя дневен ред.  Безсрочна ефеткивна стачка започнаха работещите в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ в редица градове, включително Пловдив. Те настояват за..

публикувано на 27.03.24 в 14:57

Цветна сряда във "Вход свободен"

Все още е март и все още празнуваме Жената! Едновременно нежна и силна, търпелива и мъдра, изпълнена със страхове, но и с най - силна надежда - Тя е тази, която устоява на всяка трудност и премеждие, щом сърцето й е завладяно от любов!  В поредния епизод на "Жена - истории за Вселени" ви срещаме с Гергана Тачева - Жозефин, и нейния свят от изящни бижута...

публикувано на 27.03.24 в 09:30