Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Романтично преживяване с "Once" в "Звукът на киното"

| обновено на 31.03.20 в 17:04

Тази събота и неделя в  "Звукът на киното" ще слушате прекрасната музика от ирландския филм "Веднъж"/ "Once". Определено парчетата от този саундтрак ще са радост за меломаните, още повече, че  филмът не се е появявал на екран у нас.

"Once"  2007 e музикален филм, който разказва една романтична история за любов, не само между двама души, а любов и към музиката. 

Филмът е на режисьора Джон Карни и се появява през 2007 година. Лентата е с участието на звезди като Глен Хансар и Маркета Ирглова. Те изпълняват музика, композирана от самите това всъщонст са песните, намерили място в "Once".

Филмън е нискобюджетен и е сниман едва с 112 000 евро, но бележи финансов успех в САЩ. "Once" е награждаван с приз за независим дух 2007 година за най-добър чуждестранен филм. 
Песента на Hansard и Irglová „Falling Slowly“ спечели престижното отличие "Оскар" за 2008 г. за най-добра оригинална песен, а саундтракът от "Once" е с номинация за „Грами“.


Галерия

Още от категорията

По стъпалата, които водят и нагоре и надолу "Точно днес"

В "Точно днес" ще чуете последни данни за пандемията  от Националния оперативен щаб. И още: Среща с родопския предприемачач Бойко Златев от смолянското село Могилица , който  започна да шие безвъзмездно маски за хора от селото и околността. Анализ  за законодателните промени и  политически решения под знака на Covid 19 от  Антоний Гълъбов...

публикувано на 05.04.20 в 17:16

Психотерапевтът Лили Тумбева гостува в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ви срещаме с психотерапевта Лили Тумбева. Как да запазим психиката си и да преборим депресията, предизвикана от социалната самоизолация? Какви са най- адекватните методи за справяне със страха и липсата на физическа активност? Това са част от въпросите, които ще  разискваме днес с нашата събеседничка.  Започваме след новините в 16..

публикувано на 05.04.20 в 13:12

"Звукът на киното" с музика на "Queen" - "Като рицарите"

Филмът на Брайън Хелгеланд  "Като рицарите"/A Knight's Tale   ще ни донесе чудесни спомени с прекрасната музика и гласовете на легенздите от "Queen и Роби Уйлямс.  Защото именно музикантите от британската група, без отишлия си твърде рано Фреди Меркюри, влизат заедно с Роби в студио, за да запишат кавъра на "We Are The Champions", станал..

обновено на 05.04.20 в 10:55

Смяна на рамката в „Шейкър“

Днес, в предаването, говорим за тракийски туристически район. Гавраил Гавраилов ни гостува, този път, в качеството си на изпълнителен директор на „Организация за управление на Тракийски туристически район“.  Ще отправим поглед, по-напред, във времето. Чуха се доста призиви за това, че е хубаво след като преминем през тази ситуация, да..

обновено на 04.04.20 в 16:28
Илюстрация: Иван Кутузов - Кути

"Ден след ден" към актуалното от деня

Премиерът Бойко Борисов и началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски провериха как върви производството на шлемове и защитни очила в предприятие в Смолян . Чуйте репортаж от инспекцията в родопския град. С политолога Анастас Стефанов от Изследователски център „Тренд“ ще коментираме евентуалното..

обновено на 03.04.20 в 14:18