Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Стамболийски затваря болницата в града от 25-ти март

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев въвежда по-строги мерки, защото жителите не спазват наложените ограничения във връзка с извънредното положение.

"Направихме проверка в събота и неделя дали се спазват мерките да се ограничат разходките на открито и да няма струпване на хора в парковете и съм крайно разочарован от това, което видях! По парковете почти навсякъде имаше възрастни хора, имаше и деца по площадките. Сега вече съм убеден, че без строги мерки и глоби, ще продължи това струпване на хора навън", пише Мараджиев на профила си във фейсбук.

Със своя заповед кметът на Стамболийски спира работата в местната болница, считано от 25 март, а пациентите в нея вече са пренасочени към други здравни заведения в Пловдив. "Това не е само моя идея, а е във връзка със заповедта на здравния министър, защото нашата болница е за рехабилитация на болни след прекаран инсулт. На такива болници МЗ спира пътеките и няма смисъл да работи и да трупа дългове", обясни Мараджиев, като допълни, че за момента в Стамболийски няма болни от коронавируса.

Безплатният транспорт в града и до 4-те села в общината се спира от движение. 

Бизнесът трябва да разясни мерките против разпространението на коронавируса на своите работници във фирмите.

Полицията и СОТ ще следят за изпълнението на извънредните мерки, засилват се проверките за хора в парковете, площадите и улиците, дали не се разхождат безцелно, пише още в заповедта на кмета на общината. 

Самият Мараджиев ще обикаля с бус, снабден с оборудване за озвучаване, и лично ще призовава хората, които са навън, да не излизат безцелно от домовете си. 

"Всяка една точка от заповедта ще държа стриктно да бъде спазвана, защото е важно да се опазим, а ако нехаем за нашето здраве, длъжни сме да опазим здравето на другите", пише Мараджиев.

Кметът на Стамболийски предупреждава, че ако до няколко дни няма резултат от новите мерки, ще въведе вечерен час и ще сложи под карантина не само ромските махали, а и цялата община. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Нулевата ставка ДДС за хляба трябва да бъде запазена

"Професионалната етика изисква да кажа, че няма козуначено изделие, което да има себестойност 200 лв. Но нсе пак, търсенето определя предлагането. Не зная какви очаквания имат купувачите, които ще отделят 200 лв за козунак, но те едва ли ще вкусят нещо изключителнно, защото козунакът е изделие, което има много ясен състав. В резултат на спазването му,..

публикувано на 26.04.24 в 16:03

Големият въпрос на тези избори е знаем ли накъде отиваме

Това, което ентусиазира избирателите обикновено са две противоположни състояния - разочарование и гняв или пък надежда . За разлика от предишни периоди, в които сме били свидетели и на двете, то днес българите е на кръстопътно състояние - гледат с недоверие, страх, скептицизъм и описват собственото си отношение към дистанциране, определи социологът от..

публикувано на 26.04.24 в 11:04

Ден на отворените врати в Арменското училище

Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” се намира в сърцето на Стария Пловдив сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Арменското училище както обичат да го наричат пловдивчани  има 190-годишна традиция на добро образование и възпитание, в него се обучават деца от 1-ви до 7-ми клас както с арменски, така и с български произход. През настоящата..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55