Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В търсене на изход „Точно днес“

Между страха и надеждата, усамотени, невярващи и незнаещи, търсим помощ и утеха от хората, които доказват висок професионализъм, морал  и дух.

Два нови случая с коронавирус в Смолян. Връзка с областния управител Недялко Славов.

Как тръгна  новият Консултативен медицински кабинет за пациенти със съмнение за коронавирус,който работи от вчера  в МБАЛ „Свети Пантелеймон“.  Слушаме управителя д-р Констанатин Сапунджиев.

За здравето – заедно: проф. Владимир Пилософ председател на Българската педиатрична асоциация. Грижите за бебетата и децата.

Епидемии и хора. От Средновековието до днес. Разговор с историка Димо Чешмеджиев университетски преподавател в ПУ и професор в Кирило-Методиевски научен център към БАН.

 Международният ден на театъра 27 март  в Пловдивския куклен театър ще бъде отбелязан  с онлайн спектакъла „Едип празникът на ослепяването“. Той е  по митове за Eдип и трагедията на Софокъл „Едип цар“ – избран точно заради посланието в представлението за невежеството и прозрението. Разговор с  директора на театъра Виктор Бойчев.  

„Точно днес“. Петък 27 март. От 7 до 9.30  


Още от категорията

В "Срещите" разговор за живота след смъртта

Тази събота в „Срещите” ще говорим за мига, в който "завесата се спуска”.  Един разговор за страха, който ни прави разумни и творящи същества. За добротата и смисъла на човешкия живот, както и за това, че смърт няма.  Гост - писателят-езотерик Христо Нанев. Бъдете с Радио Пловдив. Интересно е.

обновено на 28.03.20 в 09:34

Романтично преживяване с "Once" в "Звукът на киното"

Тази събота и неделя в  "Звукът на киното" ще слушате прекрасната музика от ирландския филм "Веднъж"/ "Once" . Определено парчетата от този саундтрак ще са радост за меломаните, още повече, че  филмът не се е появявал на екран у нас. " Once"   2007 e музикален филм, който разказва една романтична история за любов, не само между двама души, а любов и..

обновено на 27.03.20 в 21:10

Животът продължава "Ден след ден"

Четири са новите случаи на заразени с коронавирус в Пловдив - 50-годишен мъж, настанен в болница "Свети Пантелеймон", две жени на 56 и 58 години, както и мъж на 62 години. Така болните от коронавирус в Пловдив вече са 13 души. От Регионалната здравна инспекция в Пловдив отрекоха 62-годишният болен мъж да е техен служител, както съобщи тази сутрин..

публикувано на 27.03.20 в 14:47

"Вход Свободен" – извънредни мисли в петък

Изолацията ражда нови светове, но открива и отдавна забравени истини! В петък си позволяваме един по-философски прочите на ситуацията, защото почивните дни вече не носят същата радост! Рубриката „Уроци по щастие“ , в миналото и следващи няколко издания, посвещаваме на децата и подрастващите. Проблемите, пред които се изправят родителите, а и самите..

обновено на 27.03.20 в 09:33

"Ден след ден" при удължени извънредни мерки заради COVID-19

Ще колабира ли икономиката ни в условията на удължени извънредни мерки заради коронавируса? Ще дадат ли резултат икономическите мерки, предприети от правителството? Темата коментираме с икономиста Румен Гълъбинов . Решителна „атака“ срещу замърсяването в кв. „Столипиново“ предприема районната администрация. След като няколко дни поред екипите..

публикувано на 26.03.20 в 13:43