Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Животът продължава "Ден след ден"

Четири са новите случаи на заразени с коронавирус в Пловдив - 50-годишен мъж, настанен в болница "Свети Пантелеймон", две жени на 56 и 58 години, както и мъж на 62 години. Така болните от коронавирус в Пловдив вече са 13 души.

От Регионалната здравна инспекция в Пловдив отрекоха 62-годишният болен мъж да е техен служител, както съобщи тази сутрин ген. Венцислав Мутафчийски.

Каква е текущата информация и свързаните с нея реакции и мерки – данните от Областния кризисен щаб обобщава Иванка Петкова.

Какъв е интересът към денонощния кабинет за консултации на пациенти със съмнения за коронавирус в Пловдивската транспортна болница – с директора д-р Пламен Павлов разговаря Антония Попова.

За потагенните бактерии и факторите и механизмите на бактериалната вирулентност говори проф. Христо Найденски, ръководител на Департамента по инфекциозна микробиология в едноименния институт.

И още:

Изплащането компенсации на работодатели, преустановили работа поради обявеното извънредно положение обсъжда на онлайн заседание Националният съвет за тристранно сътрудничество. Какви са предложенията на синдикатите за справянето с извънредната ситуация? Разговорът ще е с Любен Томев, директор на Института за социални и синдикални изследвания кам КНСБ.

От Пловдив:

Продължава ликвидирането на потенциалните огнища на зарази в етническите квартали на Пловдив. Оттам до тази сутрин са извозени 223 тона отпадъци. За чистенето и извънредната дезинфекция на „Столипиново“, „Шекер махала“, а и на целия град с директора на „Чистота“ Николай Георгиев разговаря Веселина Пеева.

Живка Танчева проследява извънредния брифинг на кмета Здравко Димитров и командира на „Съвместното командване на специалните операции“ генерал-майор Явор Матеев пред зала „Колодрума“.

Кремена Данева разказва в репортажа си как само за седмица общинското предприятие за хора с увреждания произведе 1 600 предпазни маски за многократна употреба и продължава да помага в кризисната за всички ситуация.

Бъдете и в днешния петък с програма „Ден след ден“. Започваме след новините в 15 и сме заедно до 17 часа.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" - код пожари и реакциите

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли. Георги Влайков от Аварийно спасяване- Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион. Очакваме и колегите им от Доброволно формирование 112, които също са на горещите точки. След първо..

публикувано на 18.07.24 в 15:03

Археологическа разходка днес във "Вход свободен"

Средновековната история на нашия град е изключително интересна, но рядко се обсъжда, вероятно заради по-видимите останки от римския период. Ето защо тази вълнуваща тема е и основен акцент в юлското издание на "Археология за всеки". Поредицата е подходяща както за малки и големи любознайковци, така и за бъдещи археолози. Екскурзоводът Иванка Тодорова ще ни..

публикувано на 18.07.24 в 09:30

„Точно днес“ – за заветите на Левски и реалността днес

Безкористна себеотдаденост за свободата на България и безкомпромисна честност – всичко това отнасяме към личността на Васил Левски, един от най-обичаните национални герои на страната. На 18-ти юли, когато отбелязваме 187 години от рождението на Апостола на свободата, българите ще се преклоним пред неговата памет и дело. Как ще бъде отбелязана тази..

обновено на 17.07.24 в 16:56

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 17.07.24 в 16:10

"Вход свободен" в топилницата на юли

Цяла България е в червено на метереологичната карта. Балканите се превърнаха в най- нажеженото място в Европа. Пловдивчани такива жеги не могат да ги изплашат- южната кръв и гентичната ни конфигурация са специално програмирани, а тези от нас, които са родени през миналия век, задължително имат подръка репликата: "Какви жеги са това?! Навремето асфалта..

публикувано на 17.07.24 в 09:15