Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Вход свободен" - мисъл и крачка напред

| обновено на 31.03.20 в 08:49

Крачка напред – така да гледаме на времето което изживяваме в момента?Това ще внесе повече спокойствие и в настоящия момент.

Да не губим ритъма, да създаваме ясен план на деня и да противостоим на изпадането в безвремие, е съветът на специалистите в областта на психологията.

Тема с продължение, която разглеждаме в едно специално издание на  „Уроци по щастие“. Миналото и следващи няколко издания, посвещаваме на децата и подрастващите. Проблемите, пред които се изправят родителите, а и самите деца, разглеждаме с помощта на детско-юношеския психолог Женя Милушева.А днес, особено актуална тема, съчетаваща в себе си комплекс от социална изолация, извънредност, загриженост за здравето, но и мисъл за времето след преживяване на трудния момент. Професионалното мнение на психолога, очаквайте в минутите след 13.

Още мисли , извънредни и споделени в момент на изолация , ще чуете в  новата ни рубрика „Извънредни мисли“ – за различното, непознатото или забравено, отхвърлено, но дълбоко смислено и емоционално Аз , което излиза наяве , в момента на срещата ни  със самите себе си!

Във вторник добавяме и новини от света на киното, а „Предразсъдъци и следразсъдъци“ ни вади от грижи и проблеми.

Започваме след новините в 12.


Още от категорията

Напред и нагоре - "Точно днес"

Извънредната епидемична обстановка наложи правила, заради които  животът ни дотук започна да изглежда много по-съществен. На два месеца  дистанция от познатата реалност, новата добави страхове, въпроси, откровения, с които качеството ни на  живот ще има и  важен морален елемент в  сложната си формула. Създаването на защити в съзнанието ни  като..

публикувано на 26.05.20 в 17:26

Он- и офлайн сцени "Ден след ден"

След протест на 24 май, днес дойде новината, че танцовите зали, театрите и оперите вече могат да работят и на закрито. Как ще се организират да се върнат на сцената и при какви условия? Как се твори изкуство в условията на извънрдена епидемична обстановка? Питаме представители на две изкуства - директора на Пловдивския драматичен театър Кръстьо..

публикувано на 26.05.20 в 14:51

За човека и еволюцията във „Вход свободен“

Има различни стратегии за преодоляване на мързеливите състояния, но днес ще разглеждаме по-интересни теми. За духовните, натурални и тежки храни, и за физическото тяло от гледна точка на науката за магнетизма, разказва д-р Зоя Георгиева, специалист по интегративна медицина.  В рубриката „Брейнсторминг“, накратко за циклите в развитието на човека,..

обновено на 26.05.20 в 09:35

Как продължаваме „Точно днес“

В първия ден от отварянето на детските градини след пандемията, Антония Попова ще бъде в детска градина „Малкият принц“ – каква е  ситуацията в градината, а за Пловдив ще разкаже зам.кметът Стефан Стоянов . За затихващите и незатихващи обществено-политически сюжети. Интервю със  социолога Евелина Славкова. В рубриката „ За..

публикувано на 25.05.20 в 17:53

Празничен понеделник с "Вход свободен"

В празничния понеделник ще се заредим с много усмивки за предстоящата седмица . Всяка държава има своите закони, които трябва да бъдат спазвани, но има страни, в които някои забрани са меко казано абсурдни. С тях ще се запознаем днес. Важно е да ги знаете, за да не бъдете неприятно изненадани.  Всеки има своите мигове, в които просто си умира за..

публикувано на 25.05.20 в 09:12