Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Извънредни мисли" - неизвестността е напрежение

| обновено на 06.04.20 в 14:20

„Извънредни мисли“ е една кратка форма на близост, която си позволяваме във времето на изолация, чрез ефира на Радио Пловдив. Споделяме мисли, тревоги, надежди... Надничаме в чуждата самота, а в своята се вглеждаме дълбоко.

Всеки от участниците в рубриката,отговаря на три въпроса:

 Как се казвате и къде се намирате в момента?

Какво е новото, което присъства в мислите Ви, в момента на изолация?

 И  как продължавате да се справяте с ежедневието, в ситуацията , в която живеем?

"Тежките времена раждат силни хора. Силните хора раждат лесни времена. Лесните времена раждат слаби хора. Слабите хора раждат трудни времена."

Неизвестността ражда напрежение...

Александър Петров е роден в монтанското село Златия, а в момента живее в Пловдив, където работи като уредник в Регионалния Природонаучен Музей.Заедно с това, завършва поредната степен на образованието си в ПУ "Паисий Хилендарски" , специалност "Биоразнообразие и екология", водещ на предаването за българската природа "Пъдпъдък Дейли". Много от интересите му надхвърлят определението Хоби и се превръщат в сериозни, дори професионални занимания. Инструктор (кансей) е в Да Дао – Клуб „Север”-Пловдив. 

Книгите, които пише, подписва с псевдонима Александър Скалд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Огънят на Орфей" ни въвежда в духовното

От 4-ти до 14 август  2024 г. в община Златоград  се провежда за пореден път Международната лятна академия за изкуство и млади таланти „Огънят на Орфей“. Това е неговото 18-то издание, а поканените за участие преподаватели в творческите и майсторски класове са известни изпълнители, творци и педагози, участващи активно в културния живот на..

публикувано на 31.07.24 в 10:57

Заместник-кметът Панов ще се срещне с участниците в МФФ

Заместник-кметът по култура на Пловдив Пламен Панов ще се срещне на 1 август в общината с участниците в Международния фолклорен фестивал (МФФ). Според традицията, която се спазва всяка година, домакините и гостите си разменят протоколни подаръци в неформална обстановка. Тази година в Международния фолклорен фестивал участват Ансамбъл за..

публикувано на 31.07.24 в 10:15
Галерия

Изложба представя братята Асен и Илия Пейкови

В сводестата зала на Балабановата къща  e открита любопитна изложба – „Асен и Илия Пейкови“. Инициативата е част от мащабния летен фестивал „Лято в Стария град“, който се осъществява в рамките на трите най-горещи месеца. Изложбата представя за първи път творби на двама изключителни и почти неизвестни у нас артисти - световноизвестният..

обновено на 31.07.24 в 08:24

Преге - предаване за света на книгите, 27.07. - 02.08.

В предаването за книги на Радио Пловдив на 2 7. 07. 202 4г. бяха представени следните заглавия: БНР подкасти · Преге Рубрика „Напълно непознати“ Габриел Гарсия Маркес. Сто години самота. 448 стр., 6А, Лъчезар Минчев, 2024. Стефан Стори. Маслени бои и мрамор.  322 стр., тв. к. 7А, Изток-Запад, 2024. Харлан Коубън...

публикувано на 29.07.24 в 14:45

„Духът на Грузия“ завладява Античния театър

Гледайте за първи път спектакълана Държавен ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“,Грузия на 1-ви август, от 21 часа. Изключителният грузински държавен ансамбъл за песни и танци "Мхедрули" ще зарадва българската публика с лятно турне в страната, при това с един от най-върховите си спектакли "Духът на Грузия" („Spirit of Georgia“)..

публикувано на 26.07.24 в 15:13