Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ще има ли БГ ваксина срещу COVID 19 и още в "Ден след ден"

| обновено на 09.04.20 в 14:28
Снимка: pixabay

В 9-тия ден на април в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив очаквайте:

Коментар на решенията как Православната църква и премиерът Бойко Борисов се договориха да се отбележат Цветница и Великден - на пряката ни линия ще е историкът Христо Матанов.

Как стана така, че кметът на Пловдив оттегли предложението с 600 000 лв. от бюджета на Онкологичния център под тепетата да се купи оборудване за болни с Covid-19 – отговор ще очакваме от Иванка Петкова.

Почти месец след началото на извънредното положение - мерки в полза на гражданите и бизнеса в Пловдив гласува днес Общинският съвет. С новините от сесията ще чуем репортажа на Живка Танчева.

Пропаднала улица заради скорошните дъждове добави напрежение в Асеновград – как общината ще се справи със ситуацията ще ни разкаже Емилия Куюмджиева.

След 16 часа - български учени разработват ваксина за ковид 19 – ще разговорям в ефир със създателя на проекта доц. Андрей Чорбанов, завеждащ Отдела  по имунология към Институра по микробиология на БАН.

Велики Четвъртък за католическия свят – с очакването на Взъкресение в извънредно положение с хората в Житница беше Кремена Данева. 

Запчоваме от 15 часа, слушайте ни!
Още от категорията

Он- и офлайн сцени "Ден след ден"

След протест на 24 май, днес дойде новината, че танцовите зали, театрите и оперите вече могат да работят и на закрито. Как ще се организират да се върнат на сцената и при какви условия? Как се твори изкуство в условията на извънрдена епидемична обстановка? Питаме представители на две изкуства - директора на Пловдивския драматичен театър Кръстьо..

публикувано на 26.05.20 в 14:51

За човека и еволюцията във „Вход свободен“

Има различни стратегии за преодоляване на мързеливите състояния, но днес ще разглеждаме по-интересни теми. За духовните, натурални и тежки храни, и за физическото тяло от гледна точка на науката за магнетизма, разказва д-р Зоя Георгиева, специалист по интегративна медицина.  В рубриката „Брейнсторминг“, накратко за циклите в развитието на човека,..

обновено на 26.05.20 в 09:35

Как продължаваме „Точно днес“

В първия ден от отварянето на детските градини след пандемията, Антония Попова ще бъде в детска градина „Малкият принц“ – каква е  ситуацията в градината, а за Пловдив ще разкаже зам.кметът Стефан Стоянов . За затихващите и незатихващи обществено-политически сюжети. Интервю със  социолога Евелина Славкова. В рубриката „ За..

публикувано на 25.05.20 в 17:53

Празничен понеделник с "Вход свободен"

В празничния понеделник ще се заредим с много усмивки за предстоящата седмица . Всяка държава има своите закони, които трябва да бъдат спазвани, но има страни, в които някои забрани са меко казано абсурдни. С тях ще се запознаем днес. Важно е да ги знаете, за да не бъдете неприятно изненадани.  Всеки има своите мигове, в които просто си умира за..

публикувано на 25.05.20 в 09:12

Продължението на празника "Точно днес"

Програмата на 25 май открива още интересни срещи за вас, нашите слушатели! Благодарим ви, че започвате деня си с нас и търсите звука на българския език! В понеделник "Точно днес" говорим за: - словото , което преобразява и прави уроците по-ясни за децата ни; - книгите , които спасяваме и четем ежедневно; - театъра и "Одисей" след..

публикувано на 24.05.20 в 14:28