Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Шейкър" - традиции, символи и смисъл

| обновено на 12.04.20 в 06:07

Празничният ден посрещаме заедно и с надежда за предстоящо добро, за всички!

Цветно ще бъде неделно утро в ефира, цветно ще създадем и настроението ви! Въпреки нетипичните условия, в които ще изживеем този пролетен празник, Цветница остава символ на надеждата и вярата в предстоящото добро!

Много български традиции ще присъстват в програмата ни  днес! Срещаме ви с етнолога Анелия Милушева- автор на книгата „Думам ти дъще“ , която събира празници и обичаи от цяла България, и ги подрежда в своеобразен календар. Акцент в разговора ни са пролетните празници и отношенията между хората. Очаквайте в минутите след 9.

Обръщаме се и към философията на далечния изток. Днес донасяме  малко далечна свежест от Япония, потапяйки се в изкуството Икебана. 

Много полезни съвети очаквайте и от рубриките „Мултивитамин“ и „Звездна диагноза“.

Започваме след новините в 7.
Още от категорията

Чисто и бяло "Ден след ден"

Застрашени ли са от пътна блокада велинградските села Цветино и Абланица след активирало се свлачище? Защо е пропуснат строежът на подпорна стена по новоизградения преди две години път с близо 3 млн. лв. от фонд „Земеделие“? Какви превантивни мерки взема община Велинград - питаме кмета Костадин Коев . Расте броят на заразените с..

публикувано на 05.03.21 в 14:58

"Вход свободен" в голямо пролетно прочистване

Днес в предаването под знака на пролетта говорим за голямото сезонно почистване или, по-скоро, пречистване. Почистване отвътре- навън. Освобождаваме място в себе си и около нас, изхвърляме негативните мисли, страха и лошите спомени, за да посрещнем Пролетта с чисти сърца и умове.  Правим това с всички налични средства, с които разполагаме- гласове,..

публикувано на 05.03.21 в 09:27

За изборната суматоха „Точно днес“

От днес започва регламентирано предизборната кампания, която понякога  преминава и като суматоха.  Маските паднаха, но само  в първия рунд, след като видяхме партийните листи и водачите им.  Вече знаем кой кой е и с кого е. Засега. Поне до изборните резултати. Коментар на политолога Димитър Аврамов за заявките на партиите и водачите им в..

публикувано на 04.03.21 в 16:29

Предстартово в "Ден след ден" на 4 март

Месец преди парламентарните избори и часове преди старта на предизборната кампания, в предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив говорим за: Готовността на РИК – Смолян да организира и проведе вота на 4 април. С председателя на комисията Златко Карамучев ще коментираме и колко от членовете на СИК имат готовност да се ваксинират;..

публикувано на 04.03.21 в 14:31

"Вход Свободен" – с цвете в ръката

Прекрасната инициатива в помощ на двойките с репродуктивни проблеми – „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“, ще се случи за първи път в Пловдив! „Основната мотивация на организацията ни за провеждането на инициативата е проблема, пред който са изправени толкова много хора, а целите, които си поставяме са две: да информираме по-голям..

обновено на 04.03.21 в 09:56