Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В "Срещите" разговор за история и духовен имунитет

| обновено на 11.04.20 в 08:47

Ден преди големия християнски празник Цветница „Срещите” ви предлагат повторение на разговора с Неда Антонова за все още неизлязлата й от печат книга „Безмълвие”- Греховната младост на Паисий Хилендарски”.

Един интересен разговор за историята, защото тя осигурява духовния имунитет на всеки народ.

Още от категорията

Рационално и емоционално - "Точно днес"

По коридорите на ненапълно, но здравословно „затворената“  от петък за три седмици държава  ще осъществяваме  малко по-премерени движения между вниманието и рационалността. А емоциите ще останат запазена територия за предстоящите празници, когато  ще броим плюсовете от „минусите“, които сега трябва всички солидарно да понесем в името на..

публикувано на 25.11.20 в 17:35

CLOSED - ОPEN "Ден след ден"

Продължителното оставане на децата вкъщи носи последици за нас като общество, които ще са валидни години напред. Това твърдят от Българската асоциация на частните училища. В  отворено писмо  до премиера Борисов и министри от кабинета от асоциацията настояват  да се ревизира затварянето на цялата образователна система , особено на детските градини и..

публикувано на 25.11.20 в 14:56

"Играч първи, приготви се" в "Звукът на киното"

Музика от филм на Стивън Спилбърг ви предлагаме тази събота и неделя в "Звукът на киното". Фантастичният "Играч първи, приготви се“ е сниман по едноименния роман на  Ърнест Клайн и се появи на екран през 2018 година.  „Играч първи, приготви се“ е интертекстуален филм за носталгията, който връща зрителя към 70-те и 80-те години на XX век, макар че – за..

обновено на 25.11.20 в 14:49

"Вход свободен" - сряда в очакване

В опит да последваме обичайния ход на работната седмица, разглеждаме темата за насилието над жени, в Международният ден за елиминиране на насилието срещу жени. По темата разговаряме с  а двокат Милена Кадиева – управител на фондация  „Джендър алтернативи“. Изброими часове преди въвеждането на втора карантина, започва и излъчването на новите епизоди от..

обновено на 25.11.20 в 10:11

Въпроси и отговори „Точно днес“

В очакване сме на заседанието на МС, където ще бъдат обсъдени мерките предложени от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов свързани с Ковид кризата. Своите позиции и предложения вече заявиха хотелиери и ресторантьори. Туристическият бранш настоява за прилагане на спасителни мерки. Темата ще коментира Румен Драганов,..

публикувано на 24.11.20 в 16:50