Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" на Светла сряда

Има ясна връзка между загубата на природа и възхода на пандемиите. Това твърди научен доклад на Световния фонд за дивата природа WWF, тиражиран в днешния 22 април – Световен ден на Земята. Документът е озаглавен „Загубата на природата и възходът на пандемиите“.

Може ли и как човечеството да намали риска от бъдещи пандемии? Какви са стъпките в грижата за общия ни дом – планетата Земя? Ще говорим с Константин Христов от най-голямата организация за опазване на природното богатство WWF.

Каква е ситуацията с разпространението на коронавируса в Смолянско? Защо тази област в Родопите се превърна в едно от огнищата на заразата у нас? Търсим информация и коментар от д-р Мими Кубатева, директор на Регионалната здравна инспекция в Смолян.

И още:

Как пазарджишкият производител и доставчик на свинско месо и колбаси "Орион" се възползва от възможността за директни доставки на пресни български продукти до адрес? По какъв начин предприятието попадна в списъка на Българската агенция по безопасност на храните с български производители, на които е разрешена директна продажба? Вариант ли е това да се спаси дейността на предприятието? Какви са трудностите? Разговорът ще е със Златка Иванова, отговаряща за онлайн продажбите във фирмата, чието седалище е в пазарджишкото село Варвара.

С 25 % е нараснала безработицата в Пловдив и областта през месец март спрямо същия месец на миналата година. Това съобщи Розалия Джинева, директор на Териториалното управление на НОИ в Пловдив. С нея разговаря Антония Попова.

С изпълнителния директор на Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ Александър Стайков ще коментираме искането на водещите бизнес компании в града да се създаде общинско предприятие „Транспорт“.

В следобеда на днешната Светла сряда бъдете с програма "Ден след ден" на Радио Пловдив. Започваме след новините в 15 и сме заедно до 17 часа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" - код пожари и реакциите

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли. Георги Влайков от Аварийно спасяване- Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион. Очакваме и колегите им от Доброволно формирование 112, които също са на горещите точки. След първо..

публикувано на 18.07.24 в 15:03

Археологическа разходка днес във "Вход свободен"

Средновековната история на нашия град е изключително интересна, но рядко се обсъжда, вероятно заради по-видимите останки от римския период. Ето защо тази вълнуваща тема е и основен акцент в юлското издание на "Археология за всеки". Поредицата е подходяща както за малки и големи любознайковци, така и за бъдещи археолози. Екскурзоводът Иванка Тодорова ще ни..

публикувано на 18.07.24 в 09:30

„Точно днес“ – за заветите на Левски и реалността днес

Безкористна себеотдаденост за свободата на България и безкомпромисна честност – всичко това отнасяме към личността на Васил Левски, един от най-обичаните национални герои на страната. На 18-ти юли, когато отбелязваме 187 години от рождението на Апостола на свободата, българите ще се преклоним пред неговата памет и дело. Как ще бъде отбелязана тази..

обновено на 17.07.24 в 16:56

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 17.07.24 в 16:10

"Вход свободен" в топилницата на юли

Цяла България е в червено на метереологичната карта. Балканите се превърнаха в най- нажеженото място в Европа. Пловдивчани такива жеги не могат да ги изплашат- южната кръв и гентичната ни конфигурация са специално програмирани, а тези от нас, които са родени през миналия век, задължително имат подръка репликата: "Какви жеги са това?! Навремето асфалта..

публикувано на 17.07.24 в 09:15