Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скандалът расте

Социалисти искат изключване на Георги Гергов от БСП

Партията в Пловдив се разцепи - ръководството подкрепи Гергов и събуди вътрешната опозиция

| обновено на 24.04.20 в 21:02
Снимка: БГНЕС

Социалисти от Пловдив и страната смятат, че Георги Гергов е в колаборация с ГЕРБ. Гергов получава дарове за предателството си, пишат те в свое изявление и настовят за изключването му от БСП.

Левите ще сезират Контролната комисия на партията за действията на лидера на БСП в област Пловдив.

В Националния съвет на БСП продължават да пристигат писма на социалисти от страната, изразяващи възмущение към поведението и медийните участия на Георги Гергов, уточняват от партията. От там допълват, че в позициите е изразена подкрепа за последователното поведение на БСП по време на кризата и активната работа на народните представители от ПГ „БСП за България” и председателя на партията Корнелия Нинова.

След декларацията на народните представители от Пловдив, днес срещу действията на Гергов, застават над 65 социалисти, членуващи в градската организация на БСП-Пловдив, сред тях са и членове на Градския съвет на БСП- Пловдив и Националния съвет.

Част от имената на подписалите: Иван Петков - Бебето, Пенка Калинкова, Захари Георгиев, Атанаска Тенева, Александър Константинов, Иван Странджев, Костадин Арнаудов, Вера Аврионова, Десислава Йорданова и др.

В тяхната позиция пише: ”Това е неговата поредна подкрепа на политиките на ГЕРБ и срещу БСП. За нас и много други социалисти и съмишленици такова поведение е провокативно и неприемливо. Ние не приемаме неговото отъждествяване с БСП. Той не е БСП. Затова предлагаме да бъде изключен от редовете на нашата партия”.

Отново от Пловдив, но членовете на дискусионен клуб „Лява автентичност” категорично настояват контролна комисия да се самосезира и да оцени цялостната дейност на председателя на Областния съвет на БСП – Пловдив Георги Гергов и да приложи съответните мерки.

 „Крайно време е контролните органи в нашата партия  да се занимават с действията на сегашния председател на Областния съвет на БСП- Пловдив и оценят  неговото вредно влияние върху общественото доверие  към БСП в региона и страната. Той е в безпринципна колаборация с ГЕРБ, с оглед подсигуряване на лични интереси”, казват те.

Социалистите от Пловдив са подкрепени с подписи и от колегите им от Видин, Шумен, Стара Загора и Ботевград.

Припомняме, че вчера Изпълнителното бюро на партията в Пловдив и и областната организация се обявиха в подкрепа на Георги Гергов срещу атаката от четиримата депутати Георги Йорданов, Веска Ненчева, Манол Генов и Димитър Аргиров. Първи те поискаха Гергов да се дистанцира от партията заради заявена от него подкрепа към правителството и изказвания срещу Корнелия Нинова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожарът на Младежкия хълм е заради палене на барбекю

Установен е мъжът, причинил пожара на Младежкия хълм в Пловдив, при който изгоряха сухи треви, растителност и храсти и бяха нанесени неголеми щети в двора на частен имот. Нарушителят е предизвикал огъня при палене на барбекю, което е абсолютно забранено в защитената област, тъй като хълмът е със статут на природна забележителност...

публикувано на 19.08.24 в 12:04

Започва реконструкция на "Славянска" и "Генерал Колев"

Община Пловдив обяви обществените поръчки за реконструкция на улиците „Славянска“ в район „Източен“ и „Генерал Колев“ в район „Западен“. Те са на стойност, съответно - 3,6 и 2,25 млн. лв. Финансирането на проекта за ул. „Славянска“ е изцяло  от държавния бюджет, по силата на споразумение, сключено с Министерство на регионалното развитие и..

публикувано на 19.08.24 в 11:32

Кабинетът "Кожарева" не се случи заради Калин Стоянов

Изборите се отлагат. Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с номинирана за служебен премиер Горица Грънчарова – Кожарева. Държавният глава заяви, че няма да подпише указа за назначаване на новото служебно правителство и за това поредните парламентарни избори няма да се проведат на 20 октомври. Причината – оставането на вътрешния..

публикувано на 19.08.24 в 11:25

БДЖ съобщи за отменени и закъснели влакове в цялата страна

За поредица отменени и закъснели влакове съобщиха на своята интернет страница от „Български държавни железници“ (БДЖ). Поради липса на подвижен състав бяха отменени сутрешните влакове от Пещера до Пловдив и Стамболийски - Пещера - Стамболийски. Крайградски пътнически влак Септември (10:50 часа) – Аврамово (13:43 часа) и обратон се отменя поради липса..

публикувано на 19.08.24 в 10:53

Земетресение със сила 3,6 бе усетено в Пловдив (обновява се)

Земетресение с магнитуд 3,6 степен по скалата на Рихтер бе усетено в Пловдив. От НИГГГ към БАН съобщават, че трусът е регистриран в 20,18 часа на 9,9 километра западно от град Куклен. Дълбочината му е била 15 километра. По първоначални данни на Европейския сеизмологичен център  епицентърът е бил в Стамболийски, а силата му е 3,4 по Рихтер. По- късно..

публикувано на 18.08.24 в 20:35

Свързани новини

Депутати от БСП поискаха Гергов да се дистанцира от партията

Депутати от БСП Пловдив град и Пловдив област  Веска Ненчева,  д-р Георги Йорданов,  Димитър Аргиров и  Манол Генов  поискаха председателят  на Областния съвет на БСП Пловдив Георги Гергов да се дистанцира от партията. В своя позиция до Националния съвет на БСП по повод телевизионно интервю на Гергов тази сутрин те  припомнят, че на 21 април..

публикувано на 22.04.20 в 21:27