Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" отново "на въздух"

Пейки в Цар Симеоновата градина в Пловдив
Снимка: Антония Попова - Радио Пловдив

Само за родители с деца до 12 години и само от 9,30 до 18,30 ч. вече е достъпен въздухът в градските паркове и градини. В останалото време зелените зоните са за собствениците на домашни любимци и индивидуално спортуващи.

Девет са парковете и градините в Пловдив, за които падна забраната за разходки. Още сутринта пловдивчани излязоха на чист въздух там. Кои от тях първи се възползваха от частичното разхлабване на мерките срещу заразата от коронарируса? Спазват ли се определените правила и маршрути за движение?

В Цар Симеоновата градина, по алеята на Бунарджика и на Гребната база се разходи Антония Попова – впечатленията в репортажа й оттам.

Още по темата:

Сегашният подход за справяне с пандемията е грешен, а изолацията - ненужна. Така смята проф. Лъчезар Аврамов, директор на Института по електроника към БАН, изпратил отворено писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на здавеопазването Кирил Ананиев. Той, заедно със свои колеги учени от БАН, са открили лек срещу коронавируса. Какъв е той и защо СЗО не го признава? – Разговорът ще е с проф. Лъчезар Аврамов.

В рубриката „За здравето“ ендокринологът доц. Даниела Попова, началник на Метаболитна кликика в УМБАЛ „Царица Йоанна“ ИСУЛ, съветва как хората с диабет да реагират в условията на риска от инфекцията с COVID-19.

Иванка Петкова обобщава в репортаж днешното заседание на Медицинския щаб към Областния кризисен щаб в Пловдив.

Паолина Комсалова ни среща с Никола Дойчев, студент 3-ти курс медицина, който е доброволец в Спешна помощ - Пловдив от началото на COVID-заразата.

И още:

Нaтрупaни дългoвe и рязък cпaд нa пocтъплeниятa oт туриcтичecки дaнък са причина за тежкото финансово положение на община Велинград - една от 18-те в страната, посочени от финансовото министерство като общини с финансови затруднения през 2020 година. Какви антикризисни мерки предприема курортната община? Кои отдели ще бъдат закрити и колко души от администрацията ще бъдат съкратени? Отговорите търсим от Атанас Палигоров, заместник-кмет на община Велинград.

Бъдете с програма "Ден след ден" и в днешния понеделник след новините в 15 до 17 часа!






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

На слънце и на сянка - "Точно днес"

Вторият ден от седмицата съвпада с втория от горещниците в народния календар от преполовения юли. И на слънце, и на сянка знойното лято ни жили с мечти за прохлада и промени в политическото безвремие - и двете видимо невъзможни точно в този момент.  А ПП-ДБ предлагат и да почакаме още, ако президентът Румен Радев уважи искането.  По пътя към новите..

публикувано на 15.07.24 в 17:40

"Вход свободен" в началото на горещниците

Средата на юли отколе има една емблематична тридневка, която народът съответно нарича горещници. Днес е само първият ден от нажежената тройка, но лек намек за облекчение се задава чак в края на седмицата. Всъщност ненапразно 15 юли се счита за начало на отпускарския бум. Населението масово и интензивно се изнася към морета и балкани, а една голяма част,..

публикувано на 15.07.24 в 09:40

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05