Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Да изпратим април в "Ден след ден"

| обновено на 30.04.20 в 14:10

Днес главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев присъства на заседанието на Областния кризисен щаб и след това ще разясни как ще се направи масовото тестване на до 1000 души в Пловдив за наличие на антитела за КОВИД-19. Репортажът по темата е на Веселина Пеева.

В условията на извънредно положение приходите на общините от местни данъци и такси рязко намаляха. Колко тежко е положението и какви мерки предлагат от Националното сдружение на общините на държавата, разговаряме с кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, който е член на УС на сдружението.

Ще има ли „строително цунами“ в България, което да извади страната от настъпващата криза? Как се развива строителният бранш под тепетата? По темата ще говорим с председателя на Камарата на строителите в Пловдив Пламен Иванов.

До дни започва тазгодишната кампания по прибирането на розовия цвят, но този път в условия на извънредно положение и строги мерки за социална дистанция. Какви проблеми поставиха производителите пред министър Десислава Танева по време на Консултативния съвет и как ще се решат те на прага на розобера, говорим с пловдивчанина Христо Николов, председател на Професионалната асоциация на розопроизводителите, който има градини в карловското село Дъбене.

В рубриката „За здравето...“ чуйте образователния медиатор Божидар Михайлов.

Има и още. Бъдете с нас!


Още от категорията

"Точно днес" – лятно и цветно за доброто и добрините на 23 юни

За десети пореден път Пловдив избра най-добрите си хора. Това стана в юбилейната кампания „Пловдив – град на доброто“, в която се включиха много пловдивчани със свои номинации. Гласовете им ще чуем в репортажа на Екатерина Костова. Дарителството на плазма и човешката  солидарност през погледа на Димитър Йонов от Пазарджик, който след битката с..

публикувано на 22.06.21 в 15:41

„Ден след ден“ и пловдивските сюжети на 22-ри юни

С протест срещу дрогиран млад шофьор, убил двамата си спътници, с рухнала тухлена къща, заради направен в съседство изкоп за нова сграда и с „узаконеното“ движение на 350 тротинетки Пловдив влиза в новините.  Към трите теми се добавя и инициативата на държавата да популяризира ваксинацията на ромското население, а най- големият квартал в..

публикувано на 22.06.21 в 14:33

Проф. Евгений Шевкенов в "Добро утро, ден!"

"Добро утро, ден!" е със световноизвестния цигулар и диригент проф. Евгений Шевкенов . През юни той свири в родния си град на Международния фестивал на камерната музика в Стария Пловдив. Евгений Шевкенов е артистичен директор на утвърдения форум. Пловдивчанинът има изключително успешна кариера в чужбина. Цигуларят живее и работи във Виена, участва в..

обновено на 22.06.21 в 14:07

Любов и действия във „Вход свободен“

Днес говорим за финала на проекта „Извънредно огледало“ и за представлението „"Ромео и Жулиета" от кв.100липиНоВо!“, този петък, от 12 часа. Разговаряме с психолога Емилия Крушков, от „Обединени професионалисти за устойчиво развитие“ Пловдив.  Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, следва своя ход, както и минутите за кино. Вторник е.....

обновено на 22.06.21 в 09:29

„Точно днес“ - ковид истории и щрихи от САЩ

Искаме или не – ковид предизвикателствата продължават да управляват живота ни. Лятото няма как да не намали бдителността ни, но е факт – Covid-19 не си е отишъл, желаещите да се ваксинират не се увеличават, а Министерството на здравеопазването излиза с нова стратегия. Заплашва ли ни нова вълна и как появата на индийския вариант ще..

публикувано на 21.06.21 в 16:09