Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връщане към нормалността „Точно днес“

Пловдив
Снимка: facebook: Ivo Cholakov

Животът продължава, но в условия на Covid-19. Правителството и Националният оперативен щаб решиха да се разхлабят част от мерките. Как ще се случи това на практика? Въпросите поставяме „Точно днес“ в първото утро на седмицата. Ето темите и събеседниците във времето от 7 до 9.30 часа:

Налага ли се въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки в болниците? Въпрос, който търси отговори след двата смъртни случая на медици у нас. Председателят на БЛС доктор Иван Маджаров ще бъде наш събеседник по темата.

В рубриката „За здравето“ ще чуете професор Атанас Темелков, завеждащ Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ „Александровска“.

Готови ли са ресторантите и заведенията в Пловдив да отворят врати, но при стриктно спазване на мерките за безопасност? Това ще научим от Еньо Енев, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Тракия“.

Ще говорим още и за икономическите измерения на пандемията. Петър Ганев от Института за пазарна икономика ще чуем с анализ по темата.

Няма да пропуснем и културния сектор. Какви действия предприема Община Пловдив за подпомагане на засегнатите от кризата творци? Това ще ни каже Пламен Панов, заместник-кмет и председател на УС на Фондация „Пловдив-2019“. От него ще научим повече за кризисния фонд за подпомагане на независими артисти. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

За мислите и щастието във "Вход свободен"

С усмивка подхождаме в началото на седмицата, и с надежда тя да ни донесе повече позитивни случки и емоции през седмицата.  За мислите и тяхната сила, за влиянието им върху формирането на нашето ежедневие и живот, ще поговорим в рубриката "Уроци по щастие". Консултантът ни психолог Петя Георгиева ще ни даде и някои насоки по темата.  Традиционна за..

публикувано на 12.08.24 в 09:30

"Точно днес" на 12 август

В понеделник сутрин с анализи и коментари на събитията и темите на деня, които следим в развитие.  Днес и утре е пикът на метеорния поток Персеиди и ще има до 100 "падащи звезди" на час. За красивото явление е разговорът на Паолина Комсалова с Цветелина Генчева, астроном и астрофизик, директор на Планетариума в Смолян. Утринна среща и със..

обновено на 11.08.24 в 16:17

Клуб "Неделя" за Космоса и детските мечти

Днес в предаването Ви срещаме с едно наглед съвсем обикновено 14-годишно момиче - Ния Парушева. Това, което я прави необикновена е всъщност факта, че пребори жестока конкуренция от над 200 деца и бе отличена за най-добро представяне в Space Camp Turkiye. Това е един от двата космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA. Намира се..

публикувано на 11.08.24 в 15:25

Ранно утро с "Шейкър"

Лятото е, а ние сме повече от мотивирани да създаваме добро настроение в утрото на поредната августовска неделя! Интересни теми и събеседници, полезна информация, поглед с намигване към звездите и много хубава музика. Това е накратко, което предстои до 10. Запознаваме с мотодът Физиогномика, за да разбираме по-успешно характера,..

публикувано на 10.08.24 в 16:05

"Вход свободен" в прегръдката на август

Лястовиците вече започват да се събират за отлитане на юг, а за нас лятото е още в разгара си . Последните отпускари стягат багажа за избраните дестинации, а градът под тепетата  е богат все повече на туристи и все по- малко на пловдивчани. Готвим се неохотно да изпратим и това лято, но още сме подвластни на ваканционното настроение.  Днес във "Вход..

публикувано на 09.08.24 в 10:15