Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изследват за Covid-19 домовете за възрастни и детските центрове в Пловдив

Снимка: БТА

Започна изследване за Covid-19 на персонала във всички домове за стари хора, за възрастни с увреждания и в центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи на територията на област Пловдив, съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Изследването се извършва от РЗИ с PCR-тестове. То ще обхване общо 650 служители от 52 социални институции, разположени в 11 общини, като най-големият брой от домовете и центровете - 33, се намират на територията на Община Пловдив.

„Важно е да предотвратим риска от заразяване с опасната болест, както и от създаването на огнища на вируса на територията на областта. Създадена е много добра организация, като тестването трябва да приключи до 15 май 2020 г, обяви Каназирева.

Работата на лабораториите е организирана така , че да не се пречи на взeмането и обработването на проби на другите пациенти.

На следващ етап се обмисля да се пристъпи и към изследване на лицата, настанени в домовете.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ОбС предостави терена до църквата "Свети Николай" за застрояване

Без сериозни дебати пловдивските общински съветници дадоха 600 кв. м. зелена площ на митрополията с опция за застрояване. Теренът се намира в квартал „Отдих и култура“ и е в непосредствена близост до църквата „Свети Николай“, която е построена върху земя частна общинска собственост. За целта се променя Подробният устройствен план. Земята..

публикувано на 28.03.24 в 10:50

Ремонт променя трафика по ул. "Д-р Георги Странски"

Временна организация на движението със спиране на автомобилния трафик се въвежда по ул. „Д-р Георги Странски“ в участъка от кръстовището с ул. „Архимандрит Евтимий“ до ул. „Коста Паница“. Тя влиза в сила от днес и ще продължи до 31 май. Причината е стартът на третия от общо четирите етапа по проекта за  продължението на „Д-р Георги..

обновено на 28.03.24 в 10:37

Издъхна бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица Димитър Малинов е починал. Тъжната новина съобщи във Facebook майката на младия мъж Атанаска Бакалова. Недялко Малинов е издъхнал в сряда. Той беше част от протестите с искане за справедливо наказание за убийците на сина му. Делото срещу близнаците Динкови започва по същество на 16 май По непотвърдена..

публикувано на 28.03.24 в 10:32

Стартира проектът за строителството на 7 училища и детски градини

Пловдив стартира проекта за строителството на 7 училища и детски градини.  Това решиха единодушно общинските съветници на редовното си заседание. Строителството им ще струва 65 млн. лв., като 33,5 млн. лв. от тях ще дойдат от министерството на образованието. Останалите трябва да бъдат осигурени от Община Пловдив. Общинските съветници решиха те да..

обновено на 28.03.24 в 10:26

Нова ВиК система бе изградена в ромския квартал на Пещера

Американската фондация „Тръст за социална алтернатива“ изгради ВиК система в ромския квартал „Луковица“ в град Пещера. Общата стойност на проекта е милион и половина лева Водопроводът ще бъде дарен на община Пещера, която се ангажира да го стопанисва чрез своето ВиК дружество. Изградената водопроводна и канализационна мрежа е с дължина километър и..

публикувано на 28.03.24 в 10:25