Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7 нови случая на КОВИД-19 днес, един от тях в Пловдив

1872 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб, към 17 ч., днес, 8 май. През днешния ден са доказани още 7 нови случая - в областите: 1 в Пловдив, 1 в Кърджали, 1 в Кюстендил,  1 в Разград и 3 в София. 

379 са лицата с потвърден COVID-19, настанени в лечебни заведения. От тях 49 са в интензивни отделения и клиники.

201 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция, или 11 % от всички установени случаи на COVID-19.

По отношение на общата картина: 914 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 958 на жени. Средната възраст на лицата, при които е доказана коронавирусна инфекция, е 48 г.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са общо 86. В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починал 84-годишен мъж. Пациентът е страдал от мозъчно-съдова болест и артериална хипертония, прекарал е и инсулт. В областната болница в Ямбол е починала 52-годишна жена, която е била със стенокардия и артериална хипертония.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха 19-годишен криминално проявен, дрифтил в Пловдив

Младеж бе задържан след рисково шофиране на автомобил и опит да осуети полицейска проверка в Пловдив. До ареста се е стигнало след като патрулиращи полицаи са видели мерцедес да извършва опасни маневри по бул. „Пещерско шосе“. и да застрашава другите участници в движението.  Униформените реагирали незабавно и движението на автомобила било..

публикувано на 02.09.24 в 12:05

Вещите лица не се явиха в съда, разпитаха Бизюрев за убийството в Цалапица

Нито едно от призованите за днес сутринта вещи лица не се яви в съда за делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен за умишленото убийство на Димитър Малинов в Цалапица. Половината вещи лица са уведомили съда, че не могат да присъстват заради ползването на отпуск или болнични.  Въпреки това окръжния съд даде ход на делото и бяха изчетени и приети две..

публикувано на 02.09.24 в 10:48

ТУ-Пловдив обяви прием за магистърски инженерни програми

От днес  се приемат документи за кандидатстване в магистърските инженерни програми на Технически университет -София , Филиал Пловдив. Кандидатите могат да избират между 13 специалности в двата факултета на Висшето училище.  Пет от тях са във Факултета по електроника и автоматика - „Компютърни системи и технологии“, „Дизайн и програмиране на..

публикувано на 02.09.24 в 10:45

Съдът изслушва вещи лица по делото "Цалапица"

С изслушването на вещи лица по направените експертизи по делото за убийството в Цалапица на 24- годишния Димитър Малинов продължава делото срещу обвинения за тежкото престъпление Рангел Бизюрев.  За днешното заседание на окръжния съд са призовани 15 вещи лица. В три поредни заседания през август бяха разпитани десетки свидетели, включително и..

обновено на 02.09.24 в 09:06

В Асеновград изпращат поредния военен контингент за мисия в Косово

Тържествен ритуал за изпращането на български военен контингент за участие в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) ще се проведе на днес от 11:00 часа на площад „Академик Николай Хайтов“ в град Асеновград.  В него ще участва началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.  В контингента са включени военнослужещи от 4-и..

обновено на 02.09.24 в 09:06