Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" към темите на 18 май

| обновено на 18.05.20 в 14:31

Няколко месеца след обявяването на пандемията от новия коронавирус засега най-младата жертва на коронавируса в България е 31-годишен диабетик. Често диабетици боледуват от КОВИД-19 по-тежко и така се оказва, че рискът за тези болни изобщо не е отминал въпреки постепенното облекчаване на противоепидемичните мерки. Как да пазят здравето си диабетиците – съветите са на ендокринолога д-р Николай Ботушанов.

За доброволчеството по време на криза ще говорим с д-р Кристина Дечева, която се върна от Германия и сега помага на колегите си в МБАЛ - Пазарджик. През последните дни областната многопрофилна болница в Пазарджик отправи призив за набирането на доброволци, които да помагат в борбата с коронавируса, тъй като 14 медици от лечебното заведение са дали положителна проба за КОВИД-19. 

Днес от фондация „Антикорупционен фонд“ сезираха главния прокурор Иван Гешев с апел да бъде направена проверка на съдържанието на публикуваната в края на миналата седмица SMS-кореспонденция между обвиняемия бизнесмен Васил Божков и, както твърди той, финансовия министър Владислав Горанов. Преди дни главният прокурор заяви в телевизионно интервю, че е бил информиран от свои колеги, че в тази кореспонденция няма нищо нередно. Днес темата продължава с нова порция публикации на Божков, в които намесва и бизнесмена Кирил Домусчиев. Темата ще коментираме с Андрей Янкулов, старши правен съветник към Антикорупционния фонд и бивш заместник-министър на вътрешните работи.

От днес моловете и фитнес залите отварят врати за клиенти, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Заведенията обаче работят само с откритите си тераси. Репортажът по темата е на Живка Танчева.

Нов паркинг за над 90 коли се изгражда на пловдивския бул. „Копривщица“, като ремонтът включва асфалтиране и изграждане на тротоари, напоителна система и осветление, разказва Димитър Владимиров.

Следим и днешното заседание на Медицинския щаб в Пловдив. Новините от там обобщава Антония Попова


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

За кризите и необходимите промени „Точно днес“

Неизвестните пред България се увеличават, а след политическата криза – ще попадне ли страната и в конституционна? Отговорите търсим в утрото на 20 август, ето и нашите събеседници във времето до 9.30 часа: Бившият правосъден министър в кабинета „Денков“ и преподавател по конституционно право доцент доктор Атанас Славов от „Да, България“..

обновено на 19.08.24 в 16:44

"Добро утро, ден!" с Петър Краевски

Един роман и още осем книги с поезия, афоризми, хумористични стихове и проза има в биографията си гостът ни тази седмица. Слушателите познават гласа му, чували са дори негово алтер его, чели са десетки негови текстове във вестник „Стършел“ и в различни литературни антологии. Познават го и поколения ученици от Английската гимназия, която е завършил,..

обновено на 19.08.24 в 16:13

Късен старт на седмицата с "Вход свободен"

За доброволческия труд и за ангажиментите ни като граждани на нашето общество, ще си говорим в Световния ден на хуманитарната помощ. Събеседник по темета е Георги Влайков - доброволец в Аварийно спасяване - Пловдив. Очаквайте и рубриките ни "Орисници" и Предразсъдъци и следразсъдъци". Започваме след новините в 13.

публикувано на 19.08.24 в 09:30

"Точно днес" с летните посоки на август

Август донесе безводие в една част от страната, язовири се оказаха празни, а на много места има режим. Пловдив също беше засегнат от множество аварии, които ВиК трудно отстранява, оправдавайки се със старите водопроводи. В община Сопот също търсят начин да се справят с водната криза, повече от говорителя на водното дружество Йордан Чемишев и от кмета..

публикувано на 18.08.24 в 17:10

Рок фурии разтърсват неделния ефир

Днес в предаването Клуб "Неделя" споделяме следобедът си с Вас и нажежаваме ефирното пространство с първото издание на "РОК ОРФЕЙ" фест в Пловдив!  Събитието ще се проведе на 23-август в Лятно Кино Орфей с начален час 18:30. Darzz, Coven 5, Astrea са трите рок банди, които го организират и ще споделят в ефир за идеята да сътворят този фестивал, който..

публикувано на 18.08.24 в 13:30