Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" с поглед към "утре"

Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

В 19-ия ден на месец май обръщаме поглед към резултатите – какви ще бъдат след кризата с коронавируса в различни аспекти на социалния и обществения ни живот? И още една извънредна обстановка ще проследим, търсейки анализ и прогноза за резултата от нея – в света на хазарта и властта. Ето конкретно и темите:

След 2 месеца извънредно положение и в извънредна ситуация отскоро – каква е готовността родители и общински власти да отворят детските градини? Ще чуете репортаж по темата на Живка Танчева и разговор в ефир със заместник кмета по образованието в Пловдив Стефан Стоянов.

Какви са фактите в МБАЛ "Пазарджик" днес, когато с помощта на Военно медицинска академия се извърши текуща огнищна дезинфекция на Отделението по анестезиология и интензивно лечение? И какви резултати се очакват след това – отговори ще потърсим от директора на леченмото заведение д-р Красимир Темнилов.

При фейсбук активността на обвиняемия бизнесмен Васил Божков на какво сме свидетели през последните две седмици — на приятелски огън, заблуждаващи изстрели, които целят да объркат противника, открита атака или начало на война? С кого? Анализ очаквайте малко след 16 часа от експерта по въпросите на противодействие на престъпността и корупцията Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Представители на превозвачите протестираха днес в Пловдив – от автошествието ще чуем репортажа на Нели Бистрашка.

Накрая ще отидем в Смолян с кореспондентката ни в града Радостина Чернокова, за да разберем готови ли са хотелите и родопските къщи да посрещат гости? 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен" в началото на горещниците

Средата на юли отколе има една емблематична тридневка, която народът съответно нарича горещници. Днес е само първият ден от нажежената тройка, но лек намек за облекчение се задава чак в края на седмицата. Всъщност ненапразно 15 юли се счита за начало на отпускарския бум. Населението масово и интензивно се изнася към морета и балкани, а една голяма част,..

публикувано на 15.07.24 в 09:40

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30