Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецсъдът осъди кмета на Карлово на пробация за безстопанственост

Специализираният наказателен съд определи наказание „Пробация“ за кмета на Карлово Емил Кабаиванов, който беше обвинен за безстопанственост.

Кабаиванов беше привлечен към наказателна отговорност за това, че в периода от 24 април 2013 г. до 30 април 2014 г., като длъжностно лице, при условията на продължавано престъпление, не е положил достатъчно грижи за повереното му имущество - разпоредил да се изплатят възнаграждения и осигурителни вноски на трима души по невъзникнали с тях трудоворавни отношения, като от това последвала значителна щета за община Калрово в размер на близо 27 000. лева.

Средствата са били част от получената от общината безвъзмездна финансова помощ за доизграждане и модернизация на водопроводната и канализационна мрежа на Карлово по оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.”, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд на Европейската общност.

Съдът взе предвид обстоятелството, че пълният размер на нанесената щета – 26 984,68 лева, е възстановен в общинския бюджет, както изразеното от Кабаиванов съжаление за стореното и чистото му съдебно минало. 

Наказанието предвижда задължителни срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца, както и удръжка на 10 на сто от възнаграждението му в полза на Държавата в продължение на 3 месеца.

Емил Кабаиванов не пожела да коментира.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив отбелязва Деня на Европа с концерт на стълбите на Каменица

Всяка година на 9-ти май, Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" организира един от най-очакваните концерти в града - специално музикално събитие, посветено на Деня на мира, солидарността и единството на Обединена Европа. Тазгодишната празнична програма е с участието на изпълнители като Стилиян Дерменджиев, Зорница Гребчева, Мариян..

обновено на 09.05.24 в 09:06

Перущица отбелязва 148 години от Априлската епопея

148-та годишнина от Априлската епопея ще бъде отбелязана тържествено тази вечер в Перущица.  Честванията започват от 20 часа с издигане на националния флаг и поднасяне на венци и цветя пред паметниците и паметните плочи на бележити перущенци.  В 21 часа започва драматично-музикалният спектакъл "Перущица въстана". Проявите ще завършат с..

публикувано на 09.05.24 в 09:05

В Забърдо откриват паметник на мира от 300 военни каски

В Деня на Европа – 9 май, в чепеларското село Забърдо ще бъде открит паметник на мира.  Петметровият паметник е изработен от над 300 военни каски, с които са оформени буквите М, И, Р.  Той е дело на скулптора Антон Урдажиев от рудоземското село Елховец.  На официалната церемония днес ще бъдат пуснати 79 бели гълъба, колкото години са изминали от Деня..

публикувано на 09.05.24 в 08:25

Започва имунизация на бременните срещу коклюш

От днес здравната инспекция в Пловдив започва поставянето на безплатна препоръчителна имунизация срещу коклюш на всички желаещи бременни жени от 27-36 гестационна седмица. Условие за поставяне на безплатна имунизация на бременна жена е наличието на медицински документ от проведен преглед/наблюдение/насочване за имунизация от специалист по..

обновено на 09.05.24 в 08:21

Подменят оградните пана на бул. "Цар Борис III Обединител"

От днес започва подмяната и поставянето на нови оградни пана по булевард „Цар Борис Трети Обединител“, което ще се извършва след час пик сутринта.  Днес и утре ще се премахват старите съоръжения, а в събота и в неделя ще се поставят новите пана. За регулиране на движението се разчита на съдействието на „Пътна полиция“, но и шофьорите трябва да..

обновено на 09.05.24 в 07:39