Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Празничен понеделник с "Вход свободен"

В празничния понеделник ще се заредим с много усмивки за предстоящата седмица.

Всяка държава има своите закони, които трябва да бъдат спазвани, но има страни, в които някои забрани са меко казано абсурдни. С тях ще се запознаем днес. Важно е да ги знаете, за да не бъдете неприятно изненадани. 

Всеки има своите мигове, в които просто си умира за нещо сладко. С кои храни можем да подтиснем желанията за сладка храна? Отговорите, днес във "Вход свободен". 

В днешното предаване ще обърнем внимание и на подърците, които носят късмет на получателите си. 

В минутите след 13.00 часа с днешния ни събеседник ще говорим за древното изкуство "Мехенди".

Във финалните минути ще очакваме колегата Жоро Пеев и коментара му в рубриката "Предразсъдъци и следразсъдъци".

Започваме след новините в 12.  


Още от категорията

"Точно днес"- от новините до нотите

В последния петък на месец май добавяме още акценти към важното за седмицата:  Празникът на Асеновград се отбелязва по традиция в последната неделя на най-зеления месец-май. С кмета на града д-р Христо Грудев ще разказваме за програмата, без да пропуснем и важните строителни обекти, както и проектите в развитие.  От местната към централната власт, с..

обновено на 26.05.22 в 16:56

Планове и реалности „Ден след ден"

Над 1 млрд. лв. е прогнозната стойност на средствата, необходими да се изпълни Планът за интегрирано развитие на Община Пловдив до 2027 г. Стратегическият документ вече е парафиран от местните страейшини, но се оказа, че за да се приложи, трябва да чакаме европейски средства, тъй като „няма как да наваксаме с общинското бюджетче" (по думите на..

публикувано на 26.05.22 в 15:02

Весел четвъртък със "Следобед с Едит"

Здравейте, милички! 🌟 Следобедът наближава - знаете какво следва! 😍 Неудържимо добро настроение, широки усмивки и много хубава музика! 🥳 Чакам ви и в днешния ден за традиционната ни среща веднага след новините в 14ч. за да се развеселим със забавни факти и любопитни новини! 🤓 За 60 минути оставете тревогите настрани и се отдайте на песни и благини! 🎵..

публикувано на 26.05.22 в 13:00

"Вход Свободен" – предизвикваме делника

Откритите пространства на града ни са на фокус в днешното издания на "Вход свободен". Съвсем целенасочено и с конкретни причини ще погледнем към Дановия хълм и към Градската градина, които ще бъдат сцена за прекрасни събития насочени както към пловдивчани, така и към гостите на града ни! Концертът от поредицата „Класик Open Air: Музиката под..

публикувано на 26.05.22 в 09:30

Зад тежестта на битието „Точно днес“

Перманентно в обществото възниква дебат „за“ и „против“ 3 март да бъде национален празник на България. Празничният месец май го възобнови отново – този път с предложението на ГЕРБ за национален празник да бъде обявен 24 май. Необходима ли е такава промяна или отново тя идва удобна за политически цели? По темата ще говорим с Михаил Вешим ,..

публикувано на 25.05.22 в 15:48