Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В "Звукът на киното" ще лудеем с "Телма и Луиз"

| обновено на 07.06.20 в 10:38
Саундтракът на приключението „Телма и Луиз“ ще ви предложим тази събота и неделя в "Звукът на киното". За познавачите това означава неповторимият музикален подпис на  Ханс Цимер. 

Слред изпълнителите на песните във филма са Глен Фрий, Тони Чилдс,Грейсън Хю и Би Би Кинг.

Иначе в лентата на звездата Ридли Скот има само звезди - Сюзан Сарандън, Джина Дейвис, Харви Кайтел и Брад Пит.  

Две приятелки, които тръгват на пътуване с непредвидени последици.  Сюзън Сарандън и Джина Дейвис са в ролите на младите жени, които се впускат в това приключение на живота си.

Филмът е отличен с “Оскар” за 1991 година и номиниран общо за шест награди на Академията. В съвременната класика “Телма и Луиз“ Ридли Скот разказва по неговия майсторски и уникален начин история, комбинирайки елементи от различни жанрове.

Чуйте музиката на "Телма и Луиз" тази събота след новините в 8.00 часа и още веднъж в недля след 15 часа в "Звукът на киното".
Още от категорията

Изпити, избори, ваксини и илюзии "Точно днес"

Приоритет в кампанията за ваксиниране срещу Ковид -19 стават хората на 60 години. Служебният здравен министър  д-р Стойчо Кацаров определи в четири дни от седмицата те са с предимство във ваксинационните центрове и при личните лекари. Дали този подход ще гарантира по - бързо темпо и повече ред - питаме за това доц. д-р Любомир Киров - председетел на..

обновено на 17.05.21 в 17:00

Промени и предложения "Ден след ден"

Корекция на организацията за имунизации срещу коронавирус предложи служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров. От понеделник до четвъртък ще се правят имунизации само на хора над 60-годишна възраст, както и на хронично болни. Ще се създадат и логистични центрове, от които личните лекари да се снабдяват с ваксини. Екскурзоводи поискаха..

публикувано на 17.05.21 в 14:58
Мартин Касабов във второ студио на Радио Пловдив

"Добро утро, ден!" с писателя и критик Мартин Касабов

Тази седмица в  "Добро утро, ден!" гостува писателят и критик и пазител на книгите Мартин Касабов. Пловдивчанинът, който преди година и половина, в рамките на стария свят, изкара на показ първият си сборник с разкази “Когато великани ходеха по земята” ще ни разкаже за еждневната борба между човека и живота. За най-важните аспекти при пиенето и..

обновено на 17.05.21 в 13:54

"Вход свободен" - понеделник носи надежда

Късен старт на работната седмица от нас, но осмислен в красота и страст – така накратко можем да опишем това, което предстои в ефира до 14. Иначе, първото честване на Астор Пиацола, във връзка със стогодишнината от неговото рождение, предстои тази седмица! „100 години Пиацола“ е концерт, който ще представи музика от гениалния композитор, в..

публикувано на 17.05.21 в 09:28

С пулса на сърцето и времето - "Точно днес"

На 17 май – Световния ден за борба с хипертонията  Пловдив става част от  националната здравна кампания „Измерване, което спасява живот“. В България тя ще се  проведе за 15-та поредна година  с подкрепата на Българската лига по хипертония.  „Месец май за мерене“ е най-мащабната  глобална здравна инициатива, която има за цел да повиши..

публикувано на 16.05.21 в 17:21