Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В "Звукът на киното" ще лудеем с "Телма и Луиз"

| обновено на 07.06.20 в 10:38
Саундтракът на приключението „Телма и Луиз“ ще ви предложим тази събота и неделя в "Звукът на киното". За познавачите това означава неповторимият музикален подпис на  Ханс Цимер. 

Слред изпълнителите на песните във филма са Глен Фрий, Тони Чилдс,Грейсън Хю и Би Би Кинг.

Иначе в лентата на звездата Ридли Скот има само звезди - Сюзан Сарандън, Джина Дейвис, Харви Кайтел и Брад Пит.  

Две приятелки, които тръгват на пътуване с непредвидени последици.  Сюзън Сарандън и Джина Дейвис са в ролите на младите жени, които се впускат в това приключение на живота си.

Филмът е отличен с “Оскар” за 1991 година и номиниран общо за шест награди на Академията. В съвременната класика “Телма и Луиз“ Ридли Скот разказва по неговия майсторски и уникален начин история, комбинирайки елементи от различни жанрове.

Чуйте музиката на "Телма и Луиз" тази събота след новините в 8.00 часа и още веднъж в недля след 15 часа в "Звукът на киното".
Още от категорията

Неделно за здравето в „Шейкър“

Днес говорим за храни, здраве, фигура, зодиакални знаци, съхранение на храните. Здравето, винаги, е тема изискваща внимание. Чували сте и теорията, че в стомаха ни се намира нашият втори мозък. В голяма степен, здравето ни зависи от състоянието на стомаха и червата. Така коментираната имунна система, също. Астролог и специалист по хранене, и..

обновено на 04.07.20 в 16:42

В "Звукът на киното" страхотната музика на "Западен свят"

Музиката от сериала " Западен свят"/Westworld ще звучи тази събота и неделя в "Звукът на киното".  Автор на саундтрака на популярния сериал, който вече има три сезона,  е Ramin Djawadi.  Той е познат на феновете на киното с музиката на култовия сиреал "Игра на тронове".  Сред изпълнителите на парчетата в "Западен свят" се открояват рок групи и..

обновено на 03.07.20 в 16:59

"Ден след ден" нагоре и надолу по калдъръма на живота

Бизнес, птичи грип, военно учение, откриване на летния сезон в ски-курорт и последно сбогом – това са в обобщен вид темите на предаването "Ден след ден" в днешния 3-ти юли. А ето и с подробности какво стои зад тях: Премиерът Бойко Борисов и двама министри пристигнаха в  Пазарджик за откриването на нова база в местен завод. С подробности от визитата..

публикувано на 03.07.20 в 14:07

"Вход свободен" - игра с огъня

Всички деца се раждат с перфектно самочувствие. Докато израстват в семейния кръг, те възприемат навици и отношение към нещата от възрастните. Именно родителите са тези, които полагат основите на успеха, помагат за формиране на позитивното мислене и правилното отношение към живота. Какво убива самочувствието на децата? Отговорите, в началните..

обновено на 03.07.20 в 11:55

„Точно днес“ – там, където не/сме

Записи, снимки, реплики, спорове, политика, мерки, коронавирус, тиха реч на изкуството – съвсем тънки щрихи от лятното ежедневие в България. Говорим за тях в утрото на 3 юли, ето какво ще чуете от 7 до 9.30 ч. Адекватни ли са мерките срещу безработицата у нас и предвиждат ли се нови? Социалният министър Деница Сачева ще бъде наш..

публикувано на 02.07.20 в 16:39