Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Масови нарушения на шофьорите в Деня на детето

Масови нарушения от водачите на пътя - това сочат резултатите от акцията на пловдивската полиция за Деня на детето.

Пловдивската полиция констатира 588 нарушения на водачи на превозни средства само в рамките на днешния ден - това сочат резултатите от проведената специализирана полицейска операция " Да запазим живота на децата на пътя". 

В проверките, насочени към ограничаване на причините за настъпване на ПТП с малетни, участие взеха над 126 униформени полицаи. 

При проверени 788 водачи на МПС са констатирани 588 нарушения. Съставени са 91 акта за установяване на административно нарушение и 241 глоби с фиш. 

4 от нарушенията са за установени случаи на преминавана на забраняващ сигнал на светофарната уредба. На 5 от водачите са съставени актове за използване на мобилен телефон по време на управление на МПС, без наличие на устройство, позволяващо използването му без участие на ръцете. В хода на проверките е установено, че 22 от водачите не са използвали обезопасителен колан, същият брой водачи са били с неизрядни пътни документи зад волана. 

7 са съставените АУАН за установени технически неизправности по превозните средства на пътя.На 82 ма от водачите са съставени глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри, а 64 броя са фишовете за неправилно спиране и престой. Констатирани са още 31 различни нарушения, свързани с неспазването на ЗДвП. 

Проверяващите са установили 259 нарушения в скростните режими с помощта на автоматични технически средства и системи. В 23 от случаите на водачи на превозни средства и техните пътници са връчени електронни фишове за неплатени глоби.

Още от категорията

Съветниците в Пловдив си гласуваха по 2000 лева месечно

На закрита за гражданите сесия, заради по-строгите мерки срещу разпространението на Ковид-19, общинските съветници на Пловдив увеличиха възнагражденията си. Те приеха новия Правилник за работа на местния парламент, който беше внесен от представители на всички политически сили.   С приетото днес решение заплатата на председателя на ОбС-Пловдив Александър..

публикувано на 09.07.20 в 13:23

Затварят дискотеките, спортните събития ще са без публика

Минисътрът на здравеопазването Кирил Ананиев оповести затягане на мерките срещу Ковд-19, заради преминаването на прага от 200 положителни случая на ден.  С нова заповед , която e в сила от утре, 10 юли, до 15 юли влизат и някои нови промени, съобщи министър Ананиев. Те включват забрана за групови празненства с над 30 души. Забранява се да има..

обновено на 09.07.20 в 13:00

Ограничават масовите събития, но OPERA OPEN остава

Кметът на Пловдив Здравко Димитров подкрепя въведените нови ограничения срещу заразата от Ковид-19 и припомни, че още вчера е предупредил, че ще бъдат въведени допълнителни мерки. Той заяви, че там, където е възможно масовите събития  ще бъдат ограничавани допълнително.  Димитров уточни, че културни събития като Опера Опен, за които билетите..

обновено на 09.07.20 в 13:00

Медици, футболист, фенове и абитуриенти с Covid-19 в Пловдив

Всички от обявените за денонощието 21 слуая в област Пловдив са на домашно лечение, няма настанени в болница. Регистрирани са две медицински лица – лекари от неврологичното отделение на  УМБАЛ “Пълмед“. Предприети са всички противоепидемични мерки, както и за пълна дезинфекция на отделението. Изследван е целият персонал, а отделението е затворено до..

обновено на 09.07.20 в 12:40

Пловдив почете народния поет на България Иван Вазов

С шествие до паметника на Вазов в Дондуковата градина в Пловдив бе почетена 170-та годишнина от рождението на Патриарха на българската литература. Шествието тръгна от Народна библиотека „Иван Вазов“ и премина по Главната улица и ул. „Христо Г. Данов“. В словото си директорът на Народна библиотека „Иван Вазов“  Димитър Минев припомни, че в Пловдив..

обновено на 09.07.20 в 12:36