Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За Свободата и паметта „Ден след ден“

Всяка година на 2 юни точно в 12 часа България спира. За две минути сирените в цялата страна ни призовават да си спомним и да благодарим за подвига на Христо Ботев и на всички, дали живота си за свободата на България.

В Калофер - родния град на Христо Ботев, на възпоменателната церемония по повод 144-та годишнина от неговата гибел присъстваха президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Репортажът оттам е на Галя Митева.

За честването в Пловдив пред паметника на поета-революционер в Цар Симеоновата градина разказва Екатерина Костова.

Човекът днес е това благодарение на Просвещението и на хилядите хора, които са дали живота си за своите убеждения. Това посочва режисьорът-астролог Стилиян Иванов. С него ще говорим за паметта и цената, която българите плащаме за забравата.

Контрапунктът:

За „оня списък“ от снимката в аферата с боклука, за комиксовата история, разказана във Фейсбук профила на обвинения от прокуратурата в България бизнесмен Васил Божков, който от месеци се намира в Дубай, за политическите маньоври и отвличането на вниманието ще разговаряме с журналиста Огнян Стефанов.

И още:

И в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ се отменят кандидат-студентските изпити за специалността „право“, а приемът ще е с оценките от матурите. За променения прием и последствията Неда Велкова разговаря с доц. Христо Паунов, преподавател в Юридическия факултет на университета.

Емилия Куюмджиева ще ни информира как в Асеновград се работи по изграждането на компостираща и сепарираща инсталация на Регионалното депо за твърди битови отпадъци.

Стоян Терзиев проследява работата на полицията по разследването на обир в голям търговски център на бул. „България“ в Пловдив.

И на 2-ри юни изберете програма „Ден след ден“ на Радио Пловдив! Започваме след новините в 15 и сме заедно до 17 часа.


Още от категорията

Висш полицай, макроикономист, артист и футболист гости в Клуб "Неделя"

Старши комисар Йордан Рогачев, шеф на Областната дирекция на МВР- Пловдив, известният макроикономист Георги Стоев, популярният артист Петър  Тосков и най-добрият футболист на България за 2019 година Димитър Илиев са  гостите в Клуб "Неделя”.  С г-н Рогачев ще говорим не само за празника на  полицията, от Георги Стоев ще разберем как пандемията се..

обновено на 05.07.20 в 10:09

Неделно за здравето в „Шейкър“

Днес говорим за храни, здраве, фигура, зодиакални знаци, съхранение на храните. Здравето, винаги, е тема изискваща внимание. Чували сте и теорията, че в стомаха ни се намира нашият втори мозък. В голяма степен, здравето ни зависи от състоянието на стомаха и червата. Така коментираната имунна система, също. Астролог и специалист по хранене, и..

обновено на 04.07.20 в 16:42

В "Звукът на киното" страхотната музика на "Западен свят"

Музиката от сериала " Западен свят"/Westworld ще звучи тази събота и неделя в "Звукът на киното".  Автор на саундтрака на популярния сериал, който вече има три сезона,  е Ramin Djawadi.  Той е познат на феновете на киното с музиката на култовия сиреал "Игра на тронове".  Сред изпълнителите на парчетата в "Западен свят" се открояват рок групи и..

обновено на 03.07.20 в 16:59

"Ден след ден" нагоре и надолу по калдъръма на живота

Бизнес, птичи грип, военно учение, откриване на летния сезон в ски-курорт и последно сбогом – това са в обобщен вид темите на предаването "Ден след ден" в днешния 3-ти юли. А ето и с подробности какво стои зад тях: Премиерът Бойко Борисов и двама министри пристигнаха в  Пазарджик за откриването на нова база в местен завод. С подробности от визитата..

публикувано на 03.07.20 в 14:07

"Вход свободен" - игра с огъня

Всички деца се раждат с перфектно самочувствие. Докато израстват в семейния кръг, те възприемат навици и отношение към нещата от възрастните. Именно родителите са тези, които полагат основите на успеха, помагат за формиране на позитивното мислене и правилното отношение към живота. Какво убива самочувствието на децата? Отговорите, в началните..

обновено на 03.07.20 в 11:55