Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Употреби и цели в „Точно днес „

Затихваща, или все още  е застрашителна опашката  на Ковид 19 – актуална информация от  НОЩ в 8 часа.

От практиката на личния лекар:   какво се промени за лекарите и пациентите след пандемията. Разговор с д-р Николай Влахов от второ ДКЦ –Пловдив.

Власт и религия. Ще се промени ли статутът на бившата християнска базилика „Св. София“ в Истанбул от музей в  действаща джамия. Интервю с богослова проф. Иван Желев ексдиректор на Дирекцията по вероизповедания.

Джаз певицата Мирослава Кацарова преди  концерта си   в Стария град в двора на Контрабаса, отново пред публика.

В Добро утро, ден!“ продължава гостуването на психолога Събка Дякова – Чехович.

Точно днес“. Четвъртък 4 юни. От 7 до 9.30


Още от категорията

Почти в средата на юли - "Точно днес"

Щурмът на Бастилията на 14 юли в Париж  и последвалото събитие с приемането на „Декларация за правата на човека и гражданина“,  съставят  онази част от същността на цивилизована Европа, която почти два века и половина по-късно свободните и бленуващи за реална демокрация граждани, я търсят като опиат и излизат заедно на улицата, когато в тяхното..

публикувано на 13.07.20 в 18:10

Вечната музика на Енио Мориконе и Нино Рота в „Звукът на киното“

"Ново кино Парадизо", "Сладък живот", "Кръстникът", "Амаркорд", "Ромео и Жулиета" - това са само част от филмите, чиято музика ще ви предложим тази събота и неделя в "Звукът на киното".   Общото между тези филми, превърнели се в класики, е не само, че са на италиански режисьори, а и че музикалните теми в тях са на двама велики италиански филмови..

обновено на 13.07.20 в 16:55

Протести и резултати "Ден след ден"

Протести ще има и този следобед. От една страна продължават протестите, адресирани срещу политиката на правителството, както и срещу действията на главния прокурор Иван Гешев. С Валентин Вацев ще говорим за капацитета на текущото недоволство да катализира в политически промени,  както и за реакцията на БСП на случващото се. По темата търсим позицията и..

публикувано на 13.07.20 в 14:52

"Вход свободен" - интуицията като част от ежедневието ни

Ще стартираме днешното предаване с едно от нещата, чрез които показваме нашата обич и призързаност към любимия човек. Ще си поговорим именно за прегръдките и за това какво се случва с тялото ни, следствие на тях.  Всеки от нас иска бързо да премахне излишните килограми, като не полага кой знае колко усилия и време.  Има няколко основни правила за..

обновено на 13.07.20 в 11:08

Как продължаваме „Точно днес “

След плажуването и продължаващите протести, след искането за оставки, пинг понга с отговорността и законността, как продължава обществено-политическкия сблъсък ?  Интервю с политолога проф. Евгени Дайнов. БСП внася тази седмица вот на недоверие към правителството по тема корупция . Мотиви и вътрешнопартийни движения. Разговор с..

публикувано на 12.07.20 в 17:28