Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Готов съм да преговаряме за строителството на ул. "Весела"

"От три години се въртим в омагьосан кръг. Имам всички документи да строя 7-етажна сграда с подземен паркинг със смесено предназначение - офиси и жилища, и не мога да започна". 

Това заяви в интервю за Радио Пловдив Росен Инджов, инвеститор на терена от 535 квадратни метра на бул. "Марица юг" № 146 и 148 и ул. "Весела". Снощи десетки граждани от съседните блокове протестираха срещу презастрояването на района, като настояха да не се изгражда нова сграда, а теренът да остане градинка.

Бизнесменът заяви, че иска да строи в парцела, но не на цената на конфронтация с жителите. "Няма проблеми да се съобразя с протеста, но и моите права трябва да бъдат защитени. Проблемът трябва да се реши, не искам конфронтация нито с хората, нито с общината", подчерта той.

Росен Инджов допълни, че има действащ ПУП и строително разрешение, но от 3 години не може да строи. 

"Съгласен съм на всякакви варианти за решаването на казуса, нека да седнем на масата, да преговаряме и да се разберем. Смятам, че трябва да се намеси общината", заяви той. 

До момента Инджов не е имал среща нито с кмета на район "Централен" или с кмета на община Пловдив, нито с представители на протестиращите. 

Цялото интервю с инвеститора Росен Инджов, собственик на "Инджовстрой" ЕООД, е в прикачения файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Търсят ваксини срещу коклюш при джипита и в аптеките

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването коментираха в програма "Ден след ден" председателят на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и  общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски, председател на РК на БЛС. Според..

публикувано на 24.04.24 в 16:44

Петима кандидат-студенти ще се борят за 1 място в МУ-Пловдив

Кандидатстудентската кампания 2024 за Медицински университет-Пловдив е открита, текат първите изпити за чуждестранните кандидати. Готов е справочникът за всички български кандидат-студенти, за четирите факултета на университета и в Медицинския колеж. Днес се проведе Ден на кандидат-студентите, в който участваха дванадесетокласници от Пловдив и..

публикувано на 24.04.24 в 13:15
Евелина Славкова

"Тренд": ГЕРБ-СДС водят с близо 10% на ПП-ДБ

Близо 10% ще е разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори в полза на партията на Бойко Борисов. Това сочи последното изследване на социологическа агенция "Тренд", което е по поръчка на в. "24 часа" и "Нова броудкастинг груп". В изследването, което е проведено в периода 12-19 април, са участвали 1002 души. Изводът от проучването е,..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Бизнесът и културата търсят механизми за сътрудничество

Среща между бизнеса, културните институции и местната администрация в Пловдив търси механизми за симбиоза помежду си. Идеята е да се създадат значими връзки между индустриите и културния сектор.  Участниците ще имат възможност да се ангажират в динамични дискусии, да изследват нови бизнес възможности и да създадат партньорства...

публикувано на 24.04.24 в 09:52

В БСП не прощават поведение като на Григорова и Йончева

Социологът Юрий Асланов смята, че сглобяването на служебното правителство е трудно се само заради промените в конституцията, но и защото никой не очакваше разглобяване на сглобката. След като логиката се счупи, тя ще продължи да се чупи и за по- незначителни неща, каквото е служебното правителство, каза той в предаването "Ден след ден" на Радио..

публикувано на 23.04.24 в 15:59

Свързани новини

Готвят нов протест срещу застрояването на ул. "Весела"

Протест срещу изграждането на кооперация на междублоковото пространство между бл. 146 и 148 на бул. „Марица юг“ и ул. „Весела“ се подготвя тази вечер. В 19.00 ч. жители на квартала ще излязат, за да изразят гражданската си позиция против застрояването на едно от малкото останали зелени площи в Пловдив.  Протестът се организира във фейсбук...

публикувано на 07.06.20 в 13:20

Пловдивчани протестираха срещу готвено застрояване на градинка

Десетки пловдивчани излязоха тази вечер на протест срещу плановете на частна фирма да строи 7-етажна сграда в междублоково пространство на бул. „Марица-юг”, между блоковете № 146 и 148. Хората настояват теренът, който е частна собственост, да си остане зелена площ. "Ако тук започне строеж, ще се изсекат поне 15 дървета, които са на над 40 години, а за..

публикувано на 07.06.20 в 20:14