Готов съм да преговаряме за строителството на ул. "Весела"

"От три години се въртим в омагьосан кръг. Имам всички документи да строя 7-етажна сграда с подземен паркинг със смесено предназначение - офиси и жилища, и не мога да започна". 

Това заяви в интервю за Радио Пловдив Росен Инджов, инвеститор на терена от 535 квадратни метра на бул. "Марица юг" № 146 и 148 и ул. "Весела". Снощи десетки граждани от съседните блокове протестираха срещу презастрояването на района, като настояха да не се изгражда нова сграда, а теренът да остане градинка.

Бизнесменът заяви, че иска да строи в парцела, но не на цената на конфронтация с жителите. "Няма проблеми да се съобразя с протеста, но и моите права трябва да бъдат защитени. Проблемът трябва да се реши, не искам конфронтация нито с хората, нито с общината", подчерта той.

Росен Инджов допълни, че има действащ ПУП и строително разрешение, но от 3 години не може да строи. 

"Съгласен съм на всякакви варианти за решаването на казуса, нека да седнем на масата, да преговаряме и да се разберем. Смятам, че трябва да се намеси общината", заяви той. 

До момента Инджов не е имал среща нито с кмета на район "Централен" или с кмета на община Пловдив, нито с представители на протестиращите. 

Цялото интервю с инвеститора Росен Инджов, собственик на "Инджовстрой" ЕООД, е в прикачения файл. 

Галерия

Още от категорията

Монсеньор Румен Станев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица наш гост в "Добро утро, ден!" е монсеньор Румен Станев . Важни за него са дните, които следват, защото на 17 януари 2021г., в неделя ще бъде ръкоположен за епископ в София.  Това става след избор на папа Франциск, след посещението му в България през 2019 година. Помощник епископът Румен Станев е роден в Житница, учил е..

обновено на 15.01.21 в 17:19

Единственото важно е да осигурим честни избори

Каква е разликата между първоначално обявената дата за парламентарните избори – 28 март и окончателно определената – 4 април? Няма разлика, коментира политологът Димитър Аврамов. „Човек ако не иска да направи нещо, винаги  ще си намери ричина. И обратното. Хубавото е, че си има Конституция и правила и изборите се подчиняват на тези..

публикувано на 15.01.21 в 16:27

Спасението на българите в чужбина е електронното гласуване

„ По принцип българите в чужбина винаги се вълнуват от изборите в родината си, така ще бъде и сега “ – заяви в интервю за Радио Пловдив Иванка Иванова, член на Секционна избирателна комисия в Барселона от 2010 година. „ Няма разлика дали изборите са на 28 март или на 4 април. Страстната седмица в католическа Испания започва на 28 март и..

публикувано на 15.01.21 в 16:00

Да избираш на Великден - католици и арменци от Пловдив

Датата за предстоящите избори на 4-ти април съвпада с деня, в който католици и арменци посрещат Великден.  Най- голямата  католическата общност в България е в Пловдивска област, а най- голямата арменска е в град Пловдив. Заради Католическия Великден доста хора няма да успеят да отидат до урните  Католическата общност изрази..

публикувано на 15.01.21 в 14:44
Д-р Ангел Гозманов - дир. ВМА Пловдив

Ковид -19 е коварен и след преминаването на острата му фаза

Ковид-19 е много коварен врирус, той е хамелеон по отношение на симптомите, може да имитира всяко заболяване и никой не знае как точно ще протече. При 80% от хората минава леко, но при останалите - не - и може да зъвърши с фатален изход. Така описа коронавируса д-р Ангел Гозманов - директор на ВМА - Пловдив.  Т ой сподели, че медиците са се учили,..

публикувано на 15.01.21 в 14:11

Свързани новини

Готвят нов протест срещу застрояването на ул. "Весела"

Протест срещу изграждането на кооперация на междублоковото пространство между бл. 146 и 148 на бул. „Марица юг“ и ул. „Весела“ се подготвя тази вечер. В 19.00 ч. жители на квартала ще излязат, за да изразят гражданската си позиция против застрояването на едно от малкото останали зелени площи в Пловдив.  Протестът се организира във..

публикувано на 07.06.20 в 13:20

Пловдивчани протестираха срещу готвено застрояване на градинка

Десетки пловдивчани излязоха тази вечер на протест срещу плановете на частна фирма да строи 7-етажна сграда в междублоково пространство на бул. „Марица-юг”, между блоковете № 146 и 148. Хората настояват теренът, който е частна собственост, да си остане зелена площ. "Ако тук започне строеж, ще се изсекат поне 15 дървета, които са на над 40 години, а за..

публикувано на 07.06.20 в 20:14