Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Редуцират междуселищните автобуси в община Асеновград

Временно да се намалят курсовете на автобусите в община Асеновград – това споразумение бе постигнато на среща с местната власт, заради намалелия пътникопоток между града и съседните села. Проверките на администрацията са констатирали, че по различните маршрути автобусите са ползват от един или двама пътници. 

Превозвачите посочиха, че заради възникналата извънредна ситуация, настъпващия летен период и липсата на пътуващи ученици, които съставляват основния пътникопоток, търпят загуби, поради което настояват броят на движещите се автобуси да бъде редуциран.

Очаква се редуцирането на транспортната схема да продължи до началото на септември, но окончателното решение ще бъде взето от общинския съвет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Пловдив отбелязват 20 г. членство на България в НАТО

Кръгла маса, посветена на 20-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО ще се проведе във Военния клуб в Пловдив.  Организатор на събитието е Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“.  Освен дискусия за основните приоритети на външната ни политика в края на ХХ век , довела до членството ни в НАТО, ще бъдат представени документални..

обновено на 29.03.24 в 07:25

Бившият районен кмет Ральо Ралев отново на съд

С разпити на свидетели и вещи лица в Окръжния съд продължава делото срещу бившия кмет на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев и двамата негови помагачи.  С тогавашната служителка на кметството Даниела Вълова и бизнесмена Иван Делевски поискали 60 хиляди лв от строителен предприемач за издаване на разрешително за строеж.  Обвинението сочи Ралев..

публикувано на 29.03.24 в 07:24

Арестуваха насилник, пребил жестоко 91-годишния си баща

Син, пребил  жестоко 91-годишния си баща и заплашил с убийство сестра си, бе арестуван по обвинение за тежка форма на домашно насилие, съобщиха от пловдивската Районна прокуратура. Потресаващият инцидент е станал на 16 март тази година в Сопот.  Седмица преди това, 50-годишният мъж отправил закана за убийство към собствената си сестра, което тя,..

обновено на 29.03.24 в 07:11

По разчетите на EVN парното в Пловдив поскъпва с 13 % от юли, за тока нищо е ясно

От 1 юли парното и топлата вода в Пловдив трябва да поскъпнат с 13% според моментните разчети на EVN, които притежават Топлофикацията в града.  Заместник  - председателят на УС на дружеството Калина Трифонова обясни, че разчетите им са във основа на съществуващите регулации и наредбата за ценообразуването, която предвижда признаване на..

обновено на 28.03.24 в 17:01

Птичи грип порази кокошки в Цалапица

Причинителят на инфлуенцата е установен в птицеферма за отглеждане на кокошки носачки, където се отглеждат над 86 000 птици, съобщават от БАБХ Около засегнатия животновъден обект са определени 3-километрова предпазна зона, в която попадат Цалапица и Стамболийски.  В 10-колиметровата  наблюдавана зона около огнището на болестта попадат..

публикувано на 28.03.24 в 16:28