Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" в средата на седмицата

Какво е състоянието на 6-годишното момченце, паднало по – рано днес от втория етаж на детска градина „Бреза“ в пловдивския квартал „Гагарин"? Информация очакваме от Паолина Комсалова, която ще информира и как се е стигнало до инцидента с детето.

И още:

Прокуратурата се е самосезирала и проверява записа, изтекъл миналия петък, за който се твърди, че е на премиера Бойко Борисов. Това обяви в Пловдив главният прокурор Иван Гешев. Той и главният секретар на МВР Ивайло Иванов дойдоха в града под тепетата, за да съобщят за поредна акция срещу престъпността, този път в Пловдивско. 30 души са задържани на този етап. Информацията и комантарите от посещението на обвинител №1 в Пловдив обобщава в репортажа си Стоян Терзиев.

Разнобоят между ГЕРБ и Патриотите за т. нар. доброволчески отряди в Закона за МВР наложи свикването извънреден коалиционен съвет на управляващите. Прехвърчане на искри или по – сериозни пропуквания в управляващата коалиция? Скандалът като перманентно състояние на кабинета "Борисов 3" и какво следва от поредното обтягане на отношенията? Разговорът ще е с политолога и журналист Явор Сидеров.

Здраве, образование и време:

Трима медици и служител на полицията в Пазарджик са с коронавирус. 11 са последните положителни резултати в Пазарджишка област, а две от структурите на МВР в Пазарджик - сектор "Български документи за самоличност" и "Миграция" затвориха за граждани. За новозаразените и мерките на Областния кризисен щаб в Пазарджик разказва в репортажа си Димитър Владимиров.

Порои и градушки за пореден ден в цялата страна. В ранния следобед обилен дъжд, придружен с град, се изля над Пазарджик и наводни много улици в града. Ще продължат ли валежите и през следващите дни? Какво лято ни очаква? Коментарът ще е на метеоролога Петър Янков.

Как премина изпитът по математика за седмокласниците в Пловдив? Успяха ли да се справят децата и какви са коментарите на родителите? Репортажът е на Антония Попова. По темата тя разговаря и с Ивайло Старибратов, председател на Съюза на математиците в Пловдив. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" изгрява юли

1 юли символно бележи летните дни, много от българите имат обичай да посрещат с музика изгрева на слънцето. Паолина Комсалова разговаря с Анастасия Кирилова от НИМХ, за прогнозата на синоптиците за летния месец, в който ще има и горещници и много валежи. За програма Точно днес" началото на седмицата идва с новия патриарх на Българската православна..

обновено на 30.06.24 в 17:25

Хуморът и операта завладяват Клуба

Последното юнско издание на Клуб "Неделя“ отново събира интересни и любопитни гости. В първия час (16-17) с журналиста и писателя Михаил Вешим ще си говорим за хумора като такъв и има ли той почва у нас, както и за това – тъжен ли е съвременният български хумор или не съвсем? Ще стане още дума за книги, култура, журналистика и, разбира се, за..

публикувано на 30.06.24 в 15:10

Ранно утро с "Шейкър"

Последното утро на юни посрещаме, с обещания за приключения и емоции присъщи на юли! Най – летния месец, мечтан и „натоварен“ с очаквания за щастие! Предстоят ни няколко срещи, куп полезни съвети и още толкова интересна информация! Някои определени движения на нашето тяло, могат да бъдат контролирани и регулирани според нуждите и..

публикувано на 29.06.24 в 16:05

За четенето и децата днес във "Вход свободен"

Днес в предаването оставяме настрана дигиталните устройства и се впускаме в неяобятния свят на книгите. За тази цел Ви срещаме с децата от читателски клуб "Възвишение". За тях книгите от задължителния списък през лятната ваканция са любимо занимание и те с удоволствие четат. Кои са любимите им книги и как се заражда техният читателски клуб, предстои да..

публикувано на 28.06.24 в 09:30

Температурни и други амплитуди "Точно днес"

Изморителният с високите си температури юни приключва, допълвайки статистиката на пореден по- горещ от предишни години. Прекрачвайки в следващия месец, с любопитство към времето и ваканциите, ще разговаряме със синоптика Анастасия Кирилова и с изпълнителния директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков. Точно днес курортът открива лятната си програма. Сред..

публикувано на 27.06.24 в 17:40