Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За малките и по-големите във „Вход свободен“

| обновено на 19.06.20 в 09:38

Днес ви представяме кукления спектакъл „Мишлето”, който има за цел да запознае децата в ранна възраст /2-6 години/ със ситуации, в които могат да попаднат и да открият своя приятел. Представлението е в рамките на „Сцена в джаза“ в Пловдив, в съботния ден, 20 юни. Говорим си с режисьора и сценограф Мария Банова.  

Говорим и с Албена Паралингова, която освен всички други свои занимания, активно практикува и йога. Тя е сертифициран йога инструктор. Накратко, ще ни сподели за йога в ежедневието. Очаквайте, практически насочени няколко минути, в нейната компания. Тази седмица, отбелязваме Международния ден на йога.

Традиционно в петък са и минутите ни за кино, както и рубриката „Четем с радио Пловдив“, и Жоро Пеев.

Започваме, след новините в 12. 


Още от категорията

"Точно днес" - вариантите за проекти и прогнози

Затишие преди буря, или как у нас управляваме кризи. Разговорите по темата за коронавируса ще бъдат два: С Лъчезар Томов , математик и преподавател в НБУ, за моделите, които определят движението на кривата със заболеваемост, за достоверните прогнози и за вариантите да се завърнат в училище големите ученици от 4 февруари. И с д-р Сергей Иванов ,..

обновено на 24.01.21 в 17:02
Недялко Славов

Клуб "Неделя"- трима творци в клуба

Днес в предаването ви срещаме с трима творци от три различни жанра.  Писателят Недялко Славов ще говори за  потока от светлина, вливащ се в мътната река на битието, за бреговете на съмнението и хлъзгавите камъни по дъното на живота, за  водовъртежите на съдбата и бродовете на спасението в най- новия му роман "И станах река". Във втората част на..

публикувано на 24.01.21 в 12:12

В "Звукът на киното" Лан Лан с албум филмова музика

Музика от филми като "Гладиатор", "Живей или умри", "Полдарк" и други ще прозвучат тази събота и неделя в "Звукът на киното". Интерпретацията на хитовите саундтракове ще е на китайския пианист Лан Лан/Lang Lang*. Той е безспорна звазда насветовния музикален небосклон и е участвалв в концерти  с водещи оркестри в Китай, САЩ и Европа и другаде.  Ланг..

обновено на 24.01.21 в 10:07

Ранно Утро с "Шейкър"

Обещанието за неделя е да бъде слънчева и мека - жадувана прогноза в средата на зимата! Споделяме заедно часовете в очакване на топлите лъчи и търсим смисъл, помощ, но и забавление в темите, които избрахме за днес. Нейрографиката или неврографиката  е графичен  метод за управление на живота ни чрез рисуване и нов подход в психотерапевтичните..

обновено на 24.01.21 в 09:24

Хаос и ред "Ден след ден"

       Находчиви пловдивчани въртели в интернет търговия с фалшиви маратонки и натрупали близо 700 000 лева. Дневният оборот от стоките менте стигал до 20 000 лева, а търговията била добре маскирана – тайният склад с внасяната от Турция нелегална стока се намирал зад законен магазин за обувки. За престъпната схема, проследяването и разбиването й от..

публикувано на 22.01.21 в 14:48