Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 18 юни

Снимка: pixabay

Поредица скандали, свързани с министър-председателя, през последните дни дават тон на политическото говорене в страната - запис на телефонен разговор, за който се твърди, че е с гласа на Бойко Борисов, изтекли снимки от спалнята на премиера. Снощи на спешна пресконференция от ГЕРБ защитиха Борисов, който пък от своя страна обвини президента, че го следи с дрон. Защо сега излизат на бял свят тези компромати и ще доведат ли до промяна в политическата обстановка, ще коментираме с политолога Димитър Ганев от Изследователски център „Тренд“.

Община Пловдив ще тегли заем в размер на 2 милиона лева, като съфинансиране на голям проект за обновяване на Небет тепе и Източната порта. Каква е визията на общината за двата обекта, ще има ли бутафорно възстановяване на крепостни стени и кога ще бъдат готови, както и за ул. „Карловска“ – по темата говорим с главния архитект на Пловдив Димитър Ахрянов.

Какви са резултатите от матурите в Пловдивска област, има ли пълни шестици, информират в този час от Регионалното управление по образованието. Новините от там обобщава Емил Костов.

Ново огнище на КОВИД-19 има в Пловдивска област, този път в Перущица, където 5-ма души са заразени след сбирка на евангелисти. Повече по темата ще научим от репортажа на Нели Бистрашка, след днешното заседание на Областния кризисен щаб.

Летният базар в Капана започва от днес в Пловдив на Малката главна. С участниците – местни занаятчии и производители, ни среща Антоанета Петричанска.

А Екатерина Костова ще ни разкаже за изложба #Безотпадъци, която ще направи обиколка из България, като започне от град Пловдив.

Още от категорията

Търсим отговори в „Шейкър“

За добър успех, повече движение и в буквален, и в преносен смисъл.  Пренасяме се и към нашите три основни теми.  Ще си говорим за принципите на неврографиката и как човек, с помощта на този арт терапевтичен метод, работи със себе си и за себе си. Невена Петрова е събеседник по темата. Ще си говорим и за догоните, и новото време, в което вече..

обновено на 16.01.21 в 16:13

В "Срещите" за битката добро - зло

В тези пандемични времена си струва да помислим пак "Що е това зло, и що е това добро". И борбата между тях какво е - илюзия, породена от двойствеността на света, в който живеем или ... Проф. Георги Каприев, поетът - философ Иван Ланджев и писателят Николай Илчевски с интересни размисли в „Срещите” на Радио Пловдив, Слушайте в събота, 16..

обновено на 16.01.21 в 08:41

"Ден след ден" с мисли и действия преди изборите и post-COVID

На 15 януари в "Ден след ден" двете отправни точки за предаването ни са "преди изборите" и post-COVID".  Първата от тях очаквайте в първия му час с анкетите, които направиха Милен Ангелов и Любомира Разпопова, за да чуят гласа на католици и арменци от Пловдив за това ще попречи ли Великден на участието в парламентарния вот на 4 април. По..

публикувано на 15.01.21 в 14:16

"Вход свободен" - петък без стрес и напрежение

В последния работен ден от седмицата сме мотивирани от мисълта за предстояща почивка, но заедно с това са се покачили и нивата на стрес, заради натрупаното напрежение. Как да понижим тревожността и да противодействаме на напрежението така, че да не се окажем крайно изтощени, и неспособни за активна почивка през уикенда?! Психологът и семеен..

обновено на 15.01.21 в 09:29

"Точно днес" - с поглед напред към януари

Преполовихме първия месец на годината, говорейки за новостите през 2021 - отброяваме проектите, програмите за училищата и политическите очаквания преди вота за нов парламент. Събедниците в програма "Точно днес": Как ще се подобрява инфраструктурата между по-малките населени места в Пловдив област, разговор с кмета на Брезово  Христо Енков . След..

публикувано на 14.01.21 в 15:37