Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поглед надолу и нагоре "Ден след ден"

Рекордни 132 нови случая на Covid-19 за денонощие у нас. Въпреки това, премиерът Борисов обяви, че мерките срещу COVID-19 няма да бъдат затягани и призова за дисциплина, дистанция и дезинфекция.

17 са потвърдените случаи на коронавирус в Пазарджишко, 12 от тях са служители на Паспорнтата служба в града. За ситуацията и мерките в региона разговаряме с д-р Фани Петрова, директор на РЗИ-Пазарджик.

Още по темата – Стоян Терзиев разговаря с говорителя на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

От Пловдив:

8 са новите случаи на заразени с коронавирус в Пловдивско, 6 от тях са в частна фирма в Пловдив. С управителя на фирмата Вълко Атанасов разговаря Паолина Комсалова.

Екатерина Костова потърси за коментар заместник-кмета с ресор образование Стефан Стоянов. Поводът - върнатото от областния управител Дани Каназирева решение за броя деца в групите на детските градини в Пловдив. 

В Родопите:

Заради огнищата на зараза в Гърция, ГКПП Златоград – Ксатни остава затворен до 26 юни.

За загубите на бизнеса в региона, особено туристическия, разказва в репортажа си uореспондентката ни в Смолян Радостина Чернокова.

А Емилия Куюмджиева информира, че общинският плувен басейн в Асеновград вече работи.

И още:

„Какво лично пространство има в n-стотин хиляди евро в нощното шкафче на премиера?“ Това пита във фейсбук-профила си журналистът и анализатор Калин Манолов. И допълва: „Щом пак яко почнаха да плашат с вируса, треска ги тресе!“ Защо компроматите заместиха истинския политически живот у нас? С Калин Манолов ще коментираме ескалацията на напрежението по оста презединт – премиер и ще прогнозираме има ли още до политическото дъно или управляващите у нас вече са го стигнали?

Ще вдигнем взор и към небето – пръстеновидно слънчево затъмнение ще наблюдаваме през почивните дни. За зрелищния „огнен пръстен“ ще говорим с астрофизика Владимир Божилов, преподавател в катедра „Астрономия“ към Физическия факултет на Софийския университет. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен" - забавления и позитивен спор

Лятото е време за забавления на открито, за срещи с приятели! Въпреки горещините, в Пловдив се радваме на възможности за случване на най - различни забавления сред природата! Да, в нашия град все още можем да се откъснем от стреса на ежедневието, попадайки в истинска природна среда, без да напускаме очертанията на града. Това може да се случи като посетим..

публикувано на 25.07.24 в 09:30

"Точно днес" с темите на 25 юли

Започваме утрото на 25 юли с темите на деня. В програма „Точно днес“ се потапяме в недотам дълбоките води на язовир „Пясъчник“, който пресъхва. За проблема, рисковете, които крие и какво е състоянието на останалите водоеми в района говорим с Васил Узунов, директор на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“.  И от там се пренасяме към..

публикувано на 24.07.24 в 16:51

Сезони, цели и танци с „Вход свободен“

Заедно сме до 15 часа. Ще си говорим за танци в рубриката „За и против“. За рода и сезоните, разказва Аида Марковска, накратко.  За самоанализа, по отношение постигането на целите, ще ни обясни Милена Милева, учител по йога. Днешният 24 юли е Ден на радостта – радостта от простите неща. Той се отбелязва официално от 1981 година. Честит..

обновено на 24.07.24 в 09:41

"Точно днес" по летните дилеми и проценти

Софийски градски съд определи за нищожно решението, с което Общинският съвет на Варна апортира акциите на общината от Международния панаир - Пловдив в дружеството "Пълдин Туринвест", чийто мажоритарен собственик е Георги Гергов. По темата, която обещава дълго продължение говорим с Богдан Богданов, народен представител от ПП-ДБ, който още като министър..

публикувано на 23.07.24 в 16:25

"Добро утро, ден!" с Веселин Койчев

Джазмузикантът Веселин Койчев е възпитаник на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, а професионалният му и творчески път е свързан със зората на джаза в България. Още през 1982 г. основава дуото „Джаз линия“ с баскитариста Дочо Панов, към което впоследствие се присъединяват Теодосий Спасов, Радул Начков и Йълдъз Ибрахимова...

обновено на 23.07.24 в 15:55