Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Назад към задължителните маски в „Ден след ден“

СЗО предупреди, че в България има втора вълна на разпространение на коронавируса. От утре отново маските са задължителни в търговските обекти, моловете, при провеждане на спортни мероприятия, както в кината и театрите. Спортните и културните мероприятия продължават да се провеждат при 50% публика. В световен мащаб вече над 9 милиона души са заразени. За новите стари мерки срещу разпространението на заразата говорим с проф. Йорданка Стоилова от Медицинския университет в Пловдив.

Пастор и от село Костиево е болен от коронавирусна инфекция, след като бил на религиозната сбирка в Перущица миналата седмица. Това стана ясно след днешното заседание на Областния кризисен щаб. По темата ще чуем репортажа на Екатерина Костова и председателя на Общинския щаб в община „Марица“ Петър Минков.

КОВИД-19 продължава да „превзема“ нови територии и в Смолянска област, като вече има случаи и в НАП, НОИ и шивашки цех в Смолян. Какви мерки се предприемат против разпространението на заразата, коментираме с областния управител Недялко Славов, който е и председател на Областния кризисен щаб.

И по другата водеща тема - 10 автомата, монтирани в автобусите на градския транспорт в Пловдив, са били залети с вода. Вандалщината е разкрита тази сутрин, когато техниката е отказала да издаде електронни билети на пътници. Повече информация - от директора на ОП "Организация и контрол на транспорта" Пламен Вълков и един от превозвачите Веселин Дошков

Има и още. Бъдете с нас, ще бъде интересно!


Още от категорията

Това е положението "Точно днес"

Репликата меже да се отнесе към всяка от темите в предаването във вторник сутрин, всъщност към всеки ден, твърде подобен на предишния напоследък.... Ковид  и следата му ще присъстват в три от разговорите ни във вторник. Иван Иванов, който е представител на Българската ритейл асоциация в Пловдив ще чуем с патос или  страх да коментира отварянето на..

публикувано на 25.01.21 в 16:59

"Ден след ден" за идващата политическа и ковид-пролет

На 86 годишния рожден ден на Българското национално радио в следобедното предаване на Радио Пловдив „Ден след ден“ търсим отговори: Предвестник на каква политическа пролет са възобновените протести в столицата  и как ще разцъфнат коалициите преди изборите -  ще чуем в ефир анализа на политолога Димитър Ганев в края на програмата. А каква..

обновено на 25.01.21 в 14:32

"Добро утро, Ден!" със Стефан Шивачев

Тази седмица „Добро утро, ден!“ ще е поздрав от директора на Историческия музей в Пловдив Стефан Шивачев. Освен изследовател, той е част от пловдивската история, която заедно с колегите си пази и разказва, и с двата си мандата като общински съветник. В тази поредица го разходихме по 24 - те часа на денонощието и неговите ритуарли от..

обновено на 25.01.21 в 14:31

Ароматен понеделник с "Вход свободен"

Ще стартираме новата седмица с някои от ароматите, които ни правят по-щастливи.  Да накараш мъж да те забележи може да е едно от най-трудните неща за една жена. Понякога мъжете, които харесваме не ни отвръщат със същото от първия момент. Когато това се случи трябва да използваме някои техники и трикове, с които да спечелим вниманието на мъжа, към..

публикувано на 24.01.21 в 21:19

"Точно днес" - вариантите за проекти и прогнози

Затишие преди буря, или как у нас управляваме кризи. Разговорите по темата за коронавируса ще бъдат два: С Лъчезар Томов , математик и преподавател в НБУ, за моделите, които определят движението на кривата със заболеваемост, за достоверните прогнози и за вариантите да се завърнат в училище големите ученици от 4 февруари. И с д-р Сергей Иванов ,..

обновено на 24.01.21 в 17:02