Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" за делнични проблеми и празници

 Болниците нямат право да изискват при приемане пациентите да показват изследване за Covid_19. Тази заповед на здравното министерство припомня областният управител Дани Каназирева. От своя страна от Лекарския съюз реагират негативно срещу намерението на министерството да глобява болици, които искат такива тестове от пациентите си при постъпване.

Община Чирпан ще подкрепи местната болница със средства от дарителски фонд за тестването, което се наложи заради приети пациенти с коронавирус от село Свобода. С директора на болницата д-р Неделчо Тотев, който е и председател на Сдружението на общинските болници, ще разговаряме за възможностите на здравните заведения да планират разходите си по време на извънредната обстановка.

В Пловдив приключи голям проект за 22 милиона лева за благоустройство на района между река Марица и булевардите „Източен“ и „Княгиня Мария-Луиза“. От администрацията планират да кандидатстват наесен по друг проект за подобряване на градската среда наесен. Неговата стойност е близо 9 милиона лева.

В Асеновград се готвят за отбелязване в извънредна обстановка на специфичния за града празник „Калиница“ на утрешния Еньовден.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" на 08.08. по стълбицата на деня

Лятното настроение обзема постепенно всички у нас, останалите в пленарна зали депутати вече мислят как да излязат в отпуск и да проведат наесен поредните избори. За възможните варианти за следващ служебен премиер, за това - кой какво ще спечели и изгуби през октомври, анализ на политолога Страхил Делийски . Две музикални звезди от Пловдив гостуват на..

публикувано на 07.08.24 в 14:42

Литературно четене и жива библиотека във "Вход свободен"

В сряда споделяме заедно с Вас следобедните часове и обещаваме значими събития и срещи с интересни гости. Всичко това гарнирано с хубава музика и усмивки, за разкош :)))) Минути след 13:30 ще се пренесем в магията на Родопа планина. В това начинание ще ни съдейства Виолета Радкова, управляващ директор на фондация "Елизабет Костова", с която заедно ще..

публикувано на 07.08.24 в 09:30

С летни емоции "Точно днес" на 7 август

Лято е. Време за пътуване, почивка и споделени минути с ефира ни. Радиото е най-добрият вариант в сряда сутрин да сте добре информирани и с добро настроение. Ето и темите и събеседниците в програма "Точно днес" до 9.30 часа - Защо се стигна до хаоса с годишните технически прегледи на автомобилите и може ли готвената  промяна в правилата да успокои..

обновено на 06.08.24 в 16:11

В ритъм с „Вход свободен“

Вторник е и говорим за събора на приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни”, на 10 август. Кристиян Ваклинов ни гостува. Мартин Иванов, човекът положил основите на барабанната/ритъм терапия и фасилитиране в България, ще ни припомни за системата, която синхронизира ума и сърцето.  Кино рубриката, също, е част от..

публикувано на 06.08.24 в 09:30

"Точно днес" с вяра за различното пловдивско начало

Празничното утро на Преображение Господне ще посрещнем с надежда за новото, което идва към града и страната. До девет и трийсет часа ще чуете: Празничните камбани на пловдивската църква „Преображение Господне“ – какво си пожелаха пловдивчани, които прекрачват прага на храма – това ще научим от репортаж на Яница Марова . 6-ти август е..

обновено на 05.08.24 в 16:44