Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Няма да има извънредни парламентарни избори

Снимка: личен архив

„Не виждам комбинация от политически фактори, която да дестабилизира управлението. Освен тези публични компроматни войни, които се водят с неустановена автентичност, произход и характер. Но те не са достатъчни да разклатят държавата без да се докаже, че зад тях стои нещо наистина реално, че те са нещо повече от предполагаеми монтажи и такива злободневни партенки, които хврълят кал по всички, които си позволят да вземат страна по тях“, това заяви в интервю за Радио Пловдив Любомир Стефанов, политолог и преподавател в НБУ.

„Президентът Румен Радев използва всяка една възможност, която му се предостави, за да отбележи попредна точка във войната му с изпълнителната власт“, коментира още Стефанов.

Той е категоричен, че към момента нито един нов политически проект, включително и този, който е анонсиран от Цветан Цветанов, не може да бъде конкурент на ГЕРБ.

„Цветанов има капацитет да направи партия. Но конкурентна на ГЕРБ, никой не може да направи в момента. Това е реалността в тази държава“, каза още политологът.

Цялото интервю с Любомир Стефанов можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията
Георги Харизанов

Скандалите от последните дни нямат нищо общо с премиера

„От една стара не можем да не констатираме сериозно политическо напрежение. От друга страна обаче – не можем да не констатираме, че това политическо напрежение, като че ли се катализира от неща, които в спокойни времена можем да характеризираме като дребнотемие. Нито това, че е имало нарушение на правилата и закона от страна на служители на..

публикувано на 10.07.20 в 16:18

Ескалацията на напрежението у нас е сериозна

Разследванията на прокуратурата в президентската администрация и бреговата акция край парк "Росенец" предизвикаха ескалиране на напрежението в държавата, което пък доведе до снощния протест в столицата. Днес ГЕРБ пък свикват протест в защита на правителството. Може ли тези протести да доведат до нова ескалация на напрежението, коментира политологът..

публикувано на 10.07.20 в 15:31

Турция предизвиква християнския свят със "Света София"

„След като „Света София“ става музей 1934 г. с решение на  МС на Турция с подпис на Кемал Ататюрк, всички мозайки би трябвало да бъдат замазани. От реставраторска гледна точка това не е лошо, защото замазването с вар означава реставриране, запазване за поколенията. Те обаче няма да бъдат достъпни на тези, които искат да им се насладят“. Това..

публикувано на 10.07.20 в 12:57

Прокуратурата цели демонизирането на Радев

„Ситуацията е крайно необичайна. С действията си главният прокурор Иван Гешев успя да направи немислимото – да се обединят хора от различни краища на  политическия сектор на площада.  Да, вярно, може би не съвсем заедно, но някак в общ спонтанен изблик на нетърпимост и възмущение към ситуацията“. Това заяви Стояна Георгиева от електронния..

публикувано на 10.07.20 в 12:00

Съкращаване на администрацията за сметка на качеството

„Гласувахме изцяло нов правилник във всичките му текстове. Още в първия месец от мандата си групата на „Демократична България“ предложи пакет от предложения, така че работата на ОбС да стане по-публична за граждани“. Това заяви лидерът на групата Веселина Александрова. Тя подчерта, че като член на временната комисия, която го е изготвила, е..

публикувано на 10.07.20 в 11:00