Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Асеновград изграждат център за подкрепа на хора с увреждания

Дневен център за подкрепа на хора с увреждания ще се изгради в Асеновград. Проектът е по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г.", а общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е близо 1 милион лева. 

От социалната услуга ще могат да се възползват 35 пълнолетни хора с увреждания и около 60 души от техните семейства, съобщиха от общинската администрация.

Центърът ще заработи на втория етаж на сградата на бившия дом "Таню войвода" след основен ремонт на сградния фонд, за което са предвидени 400 хиляди лева, останалите средства са за дейностите на новата социална услуга.

В центъра ще се осигурява дневни и почасови услуги като грижа, рехабилитация, терапия, консултиране и подкрепа от специалисти, включително и в домовете на нуждаещите се.

Още от категорията

Никоя институция не уважи протеста на хората от село Труд

На гражданско неподчинение излязоха тази вечер над сто жители на пловдивското село Труд заради нетърпимите, според тях,  миризми, излъчвани от биоцентралата край селото.  Организаторите от Сдружение „Бъдеще за село Труд“  блокираха символично за 5 минути централното шосе  за Карлово, пресичащото селото.  Никой от поканените от тях..

обновено на 09.07.20 в 20:11

Още антиковид мерки въвеждат в Пловдивска област

В Пловдивска област влизат в сила допълнителни мерки срещу разрастване на инфекцията от коронавирус. Това съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.  Мерките се налагат заради увеличението на случаите на заразените, последвало финала за футболната купа на България, масовите празненства за победата на..

публикувано на 09.07.20 в 15:41

Арестуваха двама президентски съветници, претърсват и в Пловдив

Специализираната прокуратура извършва действия по разследване в кабинета на секретар на президента на Република България.  Арестуван за 24 часа е президентският съветник по правните въпроси Пламен Узунов. При акцията, след получено разрешение на съдия от  Специализирания наказателен съд, се извършват претърсвания и  изземвания на два адреса в..

обновено на 09.07.20 в 15:16

Десет отлични оценки на кандидат- студентските изпити в УХТ

Много добри са резултатите на кандидат-студентите, които днес държаха редовните изпити по математика и по химия и опазване на околната среда за прием в Университета по хранителни технологии. По Математика отличните оценки са 6, няма двойки, а по Химия и опазване на околната среда отличните оценки са 4 и има само една двойка. Двата..

публикувано на 09.07.20 в 15:14

Без масови празненства и дискотеки, спортните събития - без публика

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев оповести затягане на мерките срещу Ковд-19, заради преминаването на прага от 200 положителни случая на ден.  С нова заповед , която e в сила от утре, 10 юли, до 15 юли влизат и някои нови промени, съобщи министър Ананиев. Те включват забрана за групови празненства с над 30 души. Забранява се да има..

обновено на 09.07.20 в 14:06