Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Посрещайки юли "Точно днес", говорим за...

За времето през новия месец, за по- ниския ДДС да хотели, ресторанти и книги, за по- високата крива на Ковид -заразата и за апела болниците "да се запасят и презапасят" за това, което ги чака...

За това "Точно днес" говорят климатологът, който прогнозира и туристическия сезон проф. Георги Рачев, директорът на издателство "Хермес" Стойо Вартоломеев, Еньо Енев- председател на Асоциацията на ресторантьорите "Тракия" и д-р Марин Даракчиев - директор на МБАЛ Смолян.

Към актуалните теми за утрото на 1 юли добавяме още - превод на тайния език на зидарите от Възраждането, трета част от разговора ни с историка Нели Петрова в "Добро утро, Ден!" и очерк за полския поет Чеслав Милош, носител на Нобелова награда през 1980 година,  в поредното издание на "Великите европейци".



Още от категорията

По следите на времето - "Точно днес"

Прокуроски преврат  в действие или закъсняло наваксване на институционални дефицити бе показната акция в Президентството, при която бяха арестувани президентският секретар Пламен Узунов и съветника Илия Милушев. Той последва след случая „Росенец“, превърнал се в метафора на отсъстващата държава и на очаквания отговор на въпроса за начина, по..

публикувано на 09.07.20 в 17:22

In memoriam Енио Мориконе в "Звукът на киното"

В "Звукът на киното" тази седмица се прощаваме с великия композитор Енио Мориконе. Той ни напусна на 91 годин в нощта срещу 06 юли след като претърпя инцидент.  Енио Мориконе счупи бедрената си кост преди дни и почина в болница в Рим.  Надали има почитател на киното или въобще някой, който да е ходил на кино и да не е чул музиката на превърналия се..

обновено на 09.07.20 в 17:13

170 години след раждането на Вазов с днешните сюжети в "Ден след ден"

В деня на 170-тата годишнина от рождението на Иван Вазов в „Ден след ден“ с репортерските разкази и интервюта ще се опитаме да си обясним днешния ден – с това, което се случва в страната и региона по темите: Прокуратурата и столичната полиция влязоха в президентството. Арестувани са двама президентски съветници. В ефир ще анализира журналистът..

публикувано на 09.07.20 в 14:17

"Вход свободен" - любов и загриженост

Всяка жена иска внимание. Приятно е да бъде ухажвана, обгрижвана, да усеща стремежа на мъжа до нея да я впечатли и я закриля. Вниманието обаче има своите нюанси. Ако е прекалено малко, жените се чувстват застрашени, пренебрегвани, губят самочувствието си. Ако пък е в повече, това граничи със задушаването, ограничаването на свободата, предизвиква усещане..

публикувано на 09.07.20 в 08:13

По стъпките на деня „Точно днес"

Лято и коронавирус /коронавирус и лято  - всеки ден. И днес. Докога и как ?  Интервю с академик Богдан Петрунов бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Шпионски и други игри. Кой кого охранява, следи и обвинява . Коментар на п роф. Николай Радулов експерт по национална сигурност. Европарламентът гласува..

публикувано на 08.07.20 в 17:16