Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С 1 юли ново начало "Ден след ден"

Снимка: Антоанета Петричанска

По слънчевата пътека тръгваме в първото юлско утро. С надежда да намерим решения на грижите от деня. И да поставим ново начало - за нас и за света около нас.

Ето и злободневните теми, които обсъждаме днес:

95 са вече заразените с коронавирус в Завода за производство на автомобилни части в Смолян. Какви мерки се предприемат срещу разпространението на вируса? Как се реорганизира производството? Екатерина Костова разговаря с директора на смолянския завод Костадин Христов.

Още чакани резултати от масовото тестване в завода заради разрастването на заразата и спешните епидемиологични мерки в Смолян и областта събра на заседание Областния кризисен щаб в Смолян. За взетите решение ще говорим със смолянски областен  управител Недялко Славов.

И още:

Допълнителни близо 42 милиона лева ще осигури правителството за модернизацията на железопътен възел Пловдив. Решението е от днес, а за стратегическия проект, по който ще се изпълни и дълго чакания пробив под Централна гара, ще говорим с инж. Иван Бакалски, ръководител на проекта „Развитие на железопътен възел Пловдив“.

От Пловдив:

Как наученото в часовете по електроника и микропроцесорна техника може да е полезно в производствената практика? Иванка Петкова разказва за старта на обучението на пловдивски ученици в завод за автомобилна електроника край Царацово.

Стоян Терзиев информира за поредното официално откриване на обновения крайречен парк на бул. "Марица-Юг" в Пловдив.

Как се представиха пловдивските седмокласници на изпитите по български език и литература и по математика? Кои са най – желаните гимназии, за които тези оценки ще са вход? Данните от Регионалното управление по образованието в Пловдив обобщава в репортаж Живка Танчева.

Бъдете с Радио Пловдив и в следобеда на 1 юли! 

Програма "Ден след ден" започва след новините в 15 и е до 17 часа.

Мегалитът над село Бузовград - портал към мистични светове





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С пролетно темпо - "Точно днес"

Плавно преминаваме към топлото време, за да  останем там по-дълго. Ще го усещаме все по-отчетливо и с темите на деня.  Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти. В..

публикувано на 24.04.24 в 16:41

"Ден след ден" на 24 април

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването? Проверяваме с председателя на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и с общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски . Кандидатстудентската кампания за Медицинския университет в..

публикувано на 24.04.24 в 14:41

"Вход свободен" - предстоящи ициативи и празници

В средата на работната седмица започваме бавно, но стремително да мислим в посока на предстоящите празници! В събота е Лазаров ден, в неделя е Цветница! Какви ще бъдат прищевките на времето, дали ще има слънце, ще можем ли да си направим пикник, да, това са въпроси, които изплуват в съзнанието ни винаги, когато предстоят почивни и особено празнични дни!..

обновено на 24.04.24 в 13:09

Пролетни посоки в „Точно днес“

В сряда сутрин поемаме по посоките, които ни носи новият ден. Ето и акцентите в предаването: С кръводарителска акция арменската общност в Пловдив отбелязва 109-та годишнина от  геноцида над народа им. Затова как едно кърваво събитие може да бъде превърнато в безценен дар за живот говорим със  Сузи Каприелян, ръководител на Арменската..

публикувано на 23.04.24 в 16:56

За книгите и хората, които (не) ги четат „Ден след ден“

Продължават трудните първи стъпки на служебния премиер Димитър Главчев като ръководител както на изпълнителната власт, така и на тази част от нея, която се занимава с външната политика на страната. Тук той губи подкрепата на Меглена Плугчиева, досегашен негов външнополитически съветник. Неофициално това става заради несъгласието на Плугчиева с това..

публикувано на 23.04.24 в 14:43