Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Ден след ден" към актуалното от деня на 2 юли

Пореден ден с над 100 заразени с КОВИД-19 у нас. Рекордните 33 случая на болни от коронавирус са отчетени в Пловдивско за последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Новините от там обобщава Антоанета Петричанска. Регистрирано е ново огнище – в шивашки цех в Кричим. Работниците и служителите са в отпуск или болничен, а цехът е затворен до 13 юли, съобщи в интервю за Радио Пловдив управителката на фирмата Васка Бакларова.

Прокуратурата пусна нова порция чатове на бизнесмена Пламен Бобоков, който този път е общувал с човек, записан в телефона му като „Президент Румен Радев“. Знаете, по-рано Бобоков показа чат, за когото твърди, че е с премиера Бойко Борисов. Разраства ли се скандалът за търговия с влияние по най-висшите етажи на властта, ще коментираме с Иван Брегов, правен експерт в Института за пазарна икономика.

В условията на извънредно положение гражданските дела в Пловдив са се увеличили значително, но няма бум на бракоразводни дела и дела за домашно насилие. Това сочат данните от Районния съд, които обобщава в репортажа си Живка Танчева.

Следим и днешната визита на премиера Бойко Борисов в община Велинград, като търсим връзка с кмета д-р Костадин Коев след инспекцията на министър-председателя, финансовия министър Владислав Горанов и зам.-регионалния министър Николай Нанков на редица обекти в общината. 

Следим и ситуацията по българо-гръцката граница с кореспондента на БНР в Гърция Катя Пеева
Още от категорията

„Великите европейци“ и ние „Точно днес“

" Великите европейци“ –втора част на  книгата по едноименното предаване  на Пламен Асенов по Радио Пловдив ще има премиера в Първо студио тази вечер.  Книгата включва 45 портрета на значими личности от Стария континент. Започва  с  гръцката поетеса от VІІ век  Сафо,  и завършва с Джон Ленън. Героите във „Великите еврпейци“ са побрани в почти..

обновено на 28.10.20 в 17:09

"Светът на Уейн" идва с усмивка и рок в "Звукът на киното"

Добро настроение с музиката от комедията "Светът на Уейн" ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота и неделя.  Забавният филм е на режисьора Пенелопа Сферис  и се появява на екран през 1992 година. В главната роля е канадският комик, сценарист и продуцент Майк Майърс Саундтракът на филма съдържа парчета на групи като Куин и  Блек Сабат, както и..

обновено на 28.10.20 в 17:04

Назад към задължителните мерки в "Ден след ден"

Смолянска област затяга противоепидемичните мерки в опит да овладее заразата от КОВИД-19, която вече поразява 125 души на 100 000 население. Какво сочи анализът на заболеваемостта, болниците в региона имат ли достатъчно легла и персонал, какви са тенденциите – търсим директора на РЗИ – Смолян д-р Мими Кубатева . По темата заседава днес и..

публикувано на 28.10.20 в 14:04

Нова книга и добри дела във „Вход свободен“

“Дори чудесата, отнемат малко време“ Даваме им време и си говорим за новия роман на Йоана Вълчева "Пратеник на полумесеца". Той е в жанра романтичен трилър. Освен това, ще чуете, че е готино да си доброволец.  Така се нарича и събитието на Асоциация „"Голям брат, Голяма сестра – България“, една от първите доброволчески организации..

обновено на 28.10.20 в 09:32
Дъждовно в Пловдив

"Точно днес" - есенна сряда за споделяне

Отброяваме дните от края на октомври, записваме новите неизвестни за коронакризата и броим присъствия и отсъствия. "Точно днес" със събеседниците ни: Иванка Киркова , началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив. За ковид, учениците, учителите и необходимото знание по време на световна пандемия. Агоп Каспарян , икономист - в анализ..

публикувано на 27.10.20 в 16:09