Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пампорово е готово за лятото, сезонът е непредвидим

| обновено на 03.07.20 в 16:28

В курорта Пампорово откриват летния сезон с интересна програма, целяща да накара повече хора да се движат, спортуват и да са на чист въздух в планината, като основна превенция за добро здраве.

В деня на откриването безплатно за всички посетители ще работи разширения "Парк Язовира", който предлага много интересни атракции и обособени зони, сред които въжена градина, скокове върху въздушна възглавница, плажна и хамак зона за почивка и релакс, спортен риболов, йога кът, трасе за планинско бягане и колоездене, нов детски кът с малък алпийски тролей.

Утре ще стартира първата от ежеседмичните избрани активности, които ще се провеждат в курорта през цялото лято и всички желаещи ще могат да се включат. Началото ще бъде дадено с лек планински преход "Митове и легенди" от Туристическия център в курорта до вр. Мургавец, където има спираща дъха гледка.

Един от основните акценти за лято 2020 в Пампорово е новата програма с избрани топ активности, чрез които от курорта се надяват да накарат повече хора да се движат и да бъдат активни на открито сред природата.

В средата на месеца ще отвори врати и "Велопарк Пампорово"- най-големият специализиран парк за планинско колоездене в България и на Балканитe.

"За нас развитието на летни продукти е приоритет, защото за да е жив един курорт той трябва да предлага всеки сезон по нещо за туристите. Предид ситуацията сега, ние ще поставим акценти в програмата на открито, но друг е въпросът кой ще поиска да пътува по време на пандемията. Хората  ще могат да преценят сами", това коментира а Радио Пловдив Мариян Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово" АД.

"Мерките срещу Ковид-19 в цяла Европа са хаотични. Ситуацията е много динамична и това отчетохме на среща с министъра на туризма Ангелкова, на която току що бях. Ситуацията наистина е непредвидима", каза още Беляков, който предпочете да не прогнозира какъв ще бъде сезонът в Пампорово. Все пак той допълни, че в последните дни има раздвижване и ръст на резервации в курорта и очакванията му са процесът да продължи в тази посока. "Мисля, че анулациите ще намалят за сметка на резервациите", допълни той. 

Мариян Беляков увери, че противоепидемичните мерки се спазват стриктно и подчерта, че са се възползвали от правителстванета програма 60/40 и така за три-четири месеца са запазили работни места и не са съкращавали работници. "Но оттук нататък не смея да прогнозирам дали ще успеем да съхраним всички работни места", каза още Белаков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Забавянето на втория мандат е иновативно и смислено решение

Сложната политическа ситуация изисква сложни иновативни решения и отлагането на връчването на втория мандат, което поискаха от ПП- ДБ от президента, е разбираемо. Поради това, че те неочаквано се оказа втори сега имат време да преценят какво искат и какви ще политиките им в новата ситуация, коментира докторът по социология Венелин Стойчев. Такова..

публикувано на 15.07.24 в 12:11

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазаржик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

Код "жега". Как да се предпазим?

За първи път за  тази година обявиха оранжев код за опасни  горещини. Предупреждението е от Националния институт по  метеорология и хидрология  и е в сила за цялата страна. В Пловдив температурата ще е 38 градуса.  Прогнозата на синоптиците е, че температурите у нас ще продължават да се повишават и през следващата седмица. Очкванията..

публикувано на 12.07.24 в 12:57

Делян Пеевски и Ахмед Доган са от едно и също котило

"Йордан Цонев, който се вижда като най-близкия човек на Делян Пеевски в момента, каза по една от националните медии голяма лъжа - че е бил 25 години в ДПС с Доган. Въпреки че е финансист, той явно може да смята само пари, защото, ако върнем назад времето с 25 години, ще се видим в 1999 г. Тогава той заедно с мен беше в парламентарната група на СДС в..

публикувано на 12.07.24 в 11:51