Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Съмнения и очаквания "Ден след ден"

Разколебани между страха от високите нива на случаи на коронавирус и  желанието мерките да не се затягат, от правителството прехвърлиха отговорността за конкретни действия върху областните щабове, особено в районите с високо разпространение на заразата. Препоръката към тях е да намалят до минимум масовите прояви. Ще разговаряме за това с управителя на Смолянска област Недялко Славов и с общопрактикуващия лекар Кирил Еленски.

Иначе извънредната епидемична обстановка у нас се удължава с нови две седмици и ще продължи до 31 юли.

Недекларираният труд е на прицел в промените в Кодекса на труда, които социалното министeрство подготвя. По тях като експерт работи и вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов. Очакваме от него да разберем и как ще се реши нормативно полагането на извънреден труд.

Голяма американска инвестиционна банка изразява оптимизъм за икономическото представяне на Европа- основно заради много по-овладяното в сравнение със САЩ разпространение на коронавируса. С икономическия експерт Лъчезар Богданов ще потърсим проекцията на този позитивизъм и върху българската икономика.


Още от категорията

Венци Мартинов и Венета Козарева в „Алтер его“

Вицмейкърът и шоумен тип „тежка артилерия“ Венци Мартинов ще бъде специален гост в „Алтер его“ тази събота! Подгответе се за ударна доза усмивки, както и за сериозни послания по темата за хумора и цензурата по времето на социализма с намек за  политическата коректност днес.  По този щекотлив въпрос ще се включи и Венета Георгиева – Козарева,..

обновено на 16.01.21 в 10:32

В "Срещите" за битката добро - зло

В тези пандемични времена си струва да помислим пак "Що е това зло, и що е това добро". И борбата между тях какво е - илюзия, породена от двойствеността на света, в който живеем или ... Проф. Георги Каприев, поетът - философ Иван Ланджев и писателят Николай Илчевски с интересни размисли в „Срещите” на Радио Пловдив, Слушайте в събота, 16..

обновено на 16.01.21 в 08:41

"Ден след ден" с мисли и действия преди изборите и post-COVID

На 15 януари в "Ден след ден" двете отправни точки за предаването ни са "преди изборите" и post-COVID".  Първата от тях очаквайте в първия му час с анкетите, които направиха Милен Ангелов и Любомира Разпопова, за да чуят гласа на католици и арменци от Пловдив за това ще попречи ли Великден на участието в парламентарния вот на 4 април. По..

публикувано на 15.01.21 в 14:16

"Вход свободен" - петък без стрес и напрежение

В последния работен ден от седмицата сме мотивирани от мисълта за предстояща почивка, но заедно с това са се покачили и нивата на стрес, заради натрупаното напрежение. Как да понижим тревожността и да противодействаме на напрежението така, че да не се окажем крайно изтощени, и неспособни за активна почивка през уикенда?! Психологът и семеен..

обновено на 15.01.21 в 09:29

"Точно днес" - с поглед напред към януари

Преполовихме първия месец на годината, говорейки за новостите през 2021 - отброяваме проектите, програмите за училищата и политическите очаквания преди вота за нов парламент. Събедниците в програма "Точно днес": Как ще се подобрява инфраструктурата между по-малките населени места в Пловдив област, разговор с кмета на Брезово  Христо Енков . След..

публикувано на 14.01.21 в 15:37