Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асеновград иска помощ за ремонт на пътя до Мулдавския манастир

| обновено на 08.07.20 в 14:52

Асеновград търси финансиране от държавата за ремонта на пътя до манастира "Света Петка Мулдавска". Общината вече има строително разрешение за изграждане на втория етап от пътя до светата обител, а необходимите средства за реализация на проекта са в размер на 2 милиона лева. Това съобщи зам.-кметът на общината инж. Стоян Димитров, който днес извърши оглед на трасето.

Пътят ще е с по-широки габарити, ще е двулентов и е проектиран за движение само на лекотоварни автомобили до 3,5 т. Предвижда се ВиК да изгради и водопровод до манастира.

Преди близо 10 години асфалт е положен на около 500 метра от пътната отсечка. Той вече е разбит, тъй като по него се движат камиони с тежки товари от близката кариера. "Преди да започне изграждането на втория етап от пътя до манастира "Света Петка"ще търсим вариант фирмата, която оперира концесията да възстанови компрометирания участък", коментира Димитров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Министър Карадимов събира в Пловдив областни управители и ГРАО

Министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов ще проведе работна среща в Пловдив относно ангажиментите на правителството за материално-техническо обезпечаване на предстоящите парламентарни избори.  В качеството си на координатор по изпълнението на посочените дейности, определен с решение на Министерския съвет, Карадимов е поканил..

обновено на 12.09.24 в 08:34

Делото "Дебора" продължава в районния съд в Пловдив

С показания на свидетели и разпит на вещи лица в районния съд в Пловдив продължава  делото “Дебора”.  Подсъдимият Георги Георгиев е с три обвинения -  за закана за убийство на Дебора Михайлова, за това, че отрязал насила косата ѝ и за това, че ѝ е нанесъл 18 порезни рани с макетен нож. Заседанията се провеждат при закрити врата.  Дебора не се яви..

обновено на 12.09.24 в 08:34

Георги Машонов е новият шеф на полицията в Пловдив

Нов директор има полицията в Пловдив. Това е  Георги Машонов, който е бивш шеф на РУ в село Труд и е познато лице за служителите на вътрешното ведомство.  Изненадващата рокада е била оповестена в края на работния ден от служебния вътрешен министър Атанас Илков, който също оглавяваше дирекцията преди години. "Вие го познавате, той е с дълъг..

обновено на 12.09.24 в 08:33

Пловдивските съветници се връщат в зала след ваканцията

Нова формула за споделено ползване на общински паркинги, отдадени под наем на частни фирми, предлага да се въведе в Пловдив групата на общинските съветници от БСП на първата сесия на местния парламент след лятната ваканция.   Предложението засяга паркинга на "Пещерско шосе", който беше предоставен на фирма "Булфарма" и предизвика протести в район..

обновено на 12.09.24 в 08:08

В Брацигово започва тридневен архитектурен форум

Брацигово се превръща в център на археологията и културата в продължение на три дни. От днес до събота за трета поредна година стартира международният форум  „Брацигово – Каменният поток на времето“.   Той е посветен на недвижимото културно наследство, традициите, архитектурата, реставрацията и изкуствата.  В него добри практики ще споделят..

публикувано на 12.09.24 в 07:20