Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мачът Локомотив-ЦСКА без публика на Лаута

Футболната среща между отборите на „Локомотив“ – Пловдив и ЦСКА – София, която ще се проведе днес от 20:30ч. на стадион „Лаута“, да се играе без публика реши Областният кризисен щаб. 

Решението е взето след  разговор с всички членове на Областния щаб, включително с директорите на МВР и РЗИ, както и със собственика на клуба Христо Крушарски. 

"Считам, че в тази обстановка не трябва да поемаме, какъвто и да е допълнителен риск и да нагнетяваме общественото напрежение. Надявам се, че феновете на двата футболни отбора разбират ситуацията, съпричастни са към случващото се и ще подкрепят своите отбори дистанционно",  заяви областният управител Дани Каназирева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Кирил Десподов бе героят за България срещу Северрна Ирландия

Първа победа за националния отбор на България!

Националният отбор на България постигна важна победа над Северна Ирландия с 1:0 у дома във втория си мач от Лигата на нациите. На стадион "Христо Ботев" в Пловдив играчите на селекционера Илиан Илиев заслужиха успеха с настоятелна игра в атака през първото полувреме и силно представяне в защита след почивката. Победния гол отбеляза капитанът Кирил..

публикувано на 08.09.24 в 22:09
Осигурени са 400 000 лева за ФК

Заместник-кмет спасява ФК "Марица" с 400 хиляди лева

Заместник-кметът на Пловдив Владимир Темелков ще помогне с 400 000 лева за спасяването на изпадналия в тотално безпаричие ФК „Марица“.  Сумата е заделена от негови лични средства. 100 хиляди ще бъдат преведени за разходите на клуба до края на тази година, а за следващата бюджетът ще бъде 300 хиляди. Това стана ясно по време на посещението..

публикувано на 08.09.24 в 14:39

Илиан Илиев: Радва ни интересът на публиката

Националният селекционер Илиан Илиев даде пресконференция преди утрешния двубой със Северна Ирландия в Лига на Нациите. Двубоят е в неделя от 19:00ч. на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. "По-различен стил има тимът на Северна Ирландия. Имахме време да запознаем футболистите. Този лагер е по-къс и възстановяването е само два дни. Направиха добър мач срещу..

публикувано на 07.09.24 в 18:00

Празник на "Лаута"!

Вчерашният празник бе белязан с много положителни емоции за малки и големи. По традиция, на 6-ти септември, ПФК Локомотив и The Magic of Plovdiv организираха специален мач. Най-малките момчета и момичета от школата на "черно-белите" се изправиха срещу представителния тим на централния терен на "Лаута". Сблъсъкът предложи много оспорвани моменти, широки..

публикувано на 07.09.24 в 17:57

Опитен съдия ще свири България – Северна Ирландия

Един от най-опитните гръцки съдии Анастасиос Сидиропулос ще ръководи втората среща на българския национален отбор по футбол в турнира на УЕФА Лига на Нациите – домакинството на Северна Ирландия в Пловдив на 8-и септември. 45-годишният Сидиропулос е международен съдия със значка на ФИФА от 2011-а година, а от 2013-а започва да получава мачове в турнира..

публикувано на 05.09.24 в 18:06