Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Горещи протести и дебати „Точно днес“

Снимка: Радио Пловдив

Горещи страсти обещава и първото утро на новата седмица, което ще е изпълнено с дебати по петия вот на недоверие към кабинета Борисов-3. На този фон продължават скандиранията „Оставка!“ и прогноза за ескалация на протестите. В програма „Точно днес“ от 7 до 9.30 ч. ще чуете:

Веселин Марешки, лидер на „Воля“ – партията, която няма да подкрепи вота на недоверие. И Нигяр Джафер, депутат от ДПС и заместник-председател на Народното събрание – с мотивите против управлението.

И още теми в първото утро на седмицата:

Ще се трансформират ли антиправителствените протести в национална стачка? И какво стои зад идеята за ескалация на протеста? Адвокат Николай Хаджигенов ще бъде наш събеседник по темата.

Каква е алтернативата пред България и какви са опциите на Бойко Борисов сега? Политологът Антоний Гълъбов с анализ по темата.

Преди всичко това – събуждаме се с рубриката „Добро утро, ден!“, в която ни гостува Красимир Линков, директор на Градската художествена галерия. 


Още от категорията

"Вход свободен" - изкуство и здраве в условия на пандемия

С настъпването на есента и задаващата се зима света отново се втурна в паника. Увеличават се случаите на заболели от Covid19, а ситуацията се усложнява от нарастването на други сезонни вируси. Оказва се трудно да устоим психически на тази ситуация! Как обаче тревожността и стресът влияят на физическото ни здраве?! Коментарът по темата е на..

обновено на 27.10.20 в 09:34

Есенно изобилие „Точно днес“

Природните дарове на есента носят изобилие от вкусове и веселие. Есента на 2020-та година ще запомним с ограничения и отговорност на първо място за собственото ни здраве и грижа за околните. След новините в осем е срещата ни в ефира с д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, който ще коментира спирането на плановите операции и..

публикувано на 26.10.20 в 15:35

"Ден след ден" на Димитровден - преди цветята са проблемите

На Димитровден в „Ден след ден“ ще говорим:   Медицинският анти-ковид щаб при Областната управа в Пловдив заседава днес – с какви решения излезе очакваме да ни каже Антония Попова. Заместник кметът Анести Тимчев отчита социалната политика на община Пловдив от началото на мандата си – Веселина Пеева го чу, за да научим всички. Кое..

публикувано на 26.10.20 в 14:11

"Вход свободен" - празничен делник

В празничния понеделник ще се запознаем с традииците и обичаите, съпътстващи Димитровден.  Предстои ни среща и със Светла Панайотова. Тя от своя страна ще ни разкаже повече за паневритмията.  Ще се усмихнем с рубриката "Предразсъдъци и следразсъдъци", а за финал ще ви издадем някои интересни факти, които ще ни напомнят, че света, в който живеем е..

обновено на 26.10.20 в 09:59

Право напред в новата седмица "Точно днес"

Понеделник е ден за празник. Поне за тези, които носят името на свети Димитър и за строителите, които почитат небесния си покровител. Празникът ще усетим с настроението на хората в един от най- уникалните пловдивски храмове с репортажа на Димитър Владимиров от Стария град.  Ще го честитим  и на председателя на Камарата на строителите в Пловдив Пламен..

обновено на 25.10.20 в 18:39