Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Оставка“ vs. „Оставаме“ "Ден след ден"

 14 дни протести срещу Борисов и Гешев, неуспял вот на недоверие, заявка „Оставаме“, но след „голям ремонт“, шум на 29 млд. евро и лято с „корона“ - така изглежда и 22 юли 2020! Чии стратегии, точни ходове, повратни точки и решения ще се окажат успешни за излизане от политическата и институционална криза ще анализират „отдясно“ Светослав Малинов – политолог, бивш евродепутат и активист на ДСБ, както и Георги Харизанов от Института за дясна политика, близък до управляващите от ГЕРБ.

Пловдивчани станаха свидетели на два сутрешни протеста - на заетите в хазартния бизнес и на защитници на зелените площи в кв. Захарна фабрика. Вторите успяха, първите се надяват да бъдат чути. Гласът на недоволните е също част от съдържанието на “Ден след ден”.

Коронавирусът в Пловдив заразява все повече хора, но поставя на изпитание и здравните заведения. В най- тежка финансова недостатъчност, очаквано, се оказа общинската болница „Св. Мина“. Управителят й проф. Петър Петров търси днес в НЗОК „свежи пари“. Дали ще ги осигури, предстои да чуем.

Разговорите в "Ден след ден" очаквайте от 15 до 17 часа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" на 12 август

В понеделник сутрин с анализи и коментари на събитията и темите на деня, които следим в развитие.  Днес и утре е пикът на метеорния поток Персеиди и ще има до 100 "падащи звезди" на час. За красивото явление е разговорът на Паолина Комсалова с Цветелина Генчева, астроном и астрофизик, директор на Планетариума в Смолян. Утринна среща и със..

обновено на 11.08.24 в 16:17

Клуб "Неделя" за Космоса и детските мечти

Днес в предаването Ви срещаме с едно наглед съвсем обикновено 14-годишно момиче - Ния Парушева. Това, което я прави необикновена е всъщност факта, че пребори жестока конкуренция от над 200 деца и бе отличена за най-добро представяне в Space Camp Turkiye. Това е един от двата космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA. Намира се..

публикувано на 11.08.24 в 15:25

Ранно утро с "Шейкър"

Лятото е, а ние сме повече от мотивирани да създаваме добро настроение в утрото на поредната августовска неделя! Интересни теми и събеседници, полезна информация, поглед с намигване към звездите и много хубава музика. Това е накратко, което предстои до 10. Запознаваме с мотодът Физиогномика, за да разбираме по-успешно характера,..

публикувано на 10.08.24 в 16:05

"Вход свободен" в прегръдката на август

Лястовиците вече започват да се събират за отлитане на юг, а за нас лятото е още в разгара си . Последните отпускари стягат багажа за избраните дестинации, а градът под тепетата  е богат все повече на туристи и все по- малко на пловдивчани. Готвим се неохотно да изпратим и това лято, но още сме подвластни на ваканционното настроение.  Днес във "Вход..

публикувано на 09.08.24 в 10:15

Цветовете на август -"Точно днес"

И в последния делови ден от седмицата август носи жега и мечти. Първото е видимо освен по термометъра, но и по всеобщия контекст на информационните потоци, които ни заливат със сюжети на абсурда  в житейски и в политически ракурс. Мечтите пък  остават животоспасителният елемент на лятото, а "Точно днес"  в опит да сбъднем  някои от тях,  избираме с..

публикувано на 08.08.24 в 17:03