Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Самуилов окончателно се оттегли от Ботев (Пловдив)

Георги Самуилов
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Председателят на Съвета на директорите на ПФК Ботев (Пловдив) Георги Самуилов обяви, че окончателно се оттегля от управлението на клуба. Бизнесменът изтъкна, че под неговото ръководство най-старият футболен клуб  у нас се е спасил от фалита, върнал е задълженията си и е изградил един боеспособен отбор, който е финансово обезпечен и за в бъдеще.

Самият Георги Самуилов е обявил решението си по време на заседанието на ръководството във вторник. Занапред той ще се посвети изцяло на своите бизнес начинания, които ще трябва също да бъдат спасявани в условията на задаващата се икономическа криза заради продължаващата пандемия от коронавирус.

Акционерното събрание на ПФК Ботев (Пловдив) ще се проведе на 21 август, като на него се очаква да бъдат взети важни решения, да бъдат вкарани нови хора в управлението и да бъде избран нов председател на Борда на директорите.

Очаква се това да бъде строителният предприемач Илиян Филипов, чиято фирма даде най-добра предварителна оферта за довършването на стадион „Христо Ботев“. Оставката си от Съвета на директорите преди няколко дни подаде и бившият президент на клуба Ангел Палийски.

По-късно през деня Сдружение ПФК Ботев обяви, че Георги Самуилов вече е прехвърлил на тях своите 60% от акциите и така сдружението вече държи 61%. Всички техни усилия сега ще бъдат посветени на запазването на спокойствието и добрата атмосфера в клуба.

Ето цялото обръщение на Георги Самуилов:

УВАЖАЕМИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА НАЙ-СТАРИЯ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ,

Близо пет години минаха откакто станах част от любимия отбор, като през последните две години бях председател на Съвета на директорите. Поех тази отговорност с ясното съзнание за това какви са очакванията към мен - надеждата клубът да бъде изваден от дълговата спирала и бездната на фалита. Да не допусна той да бъде поставен на колене, каквато съдба достигнаха други славни български футболни клубове.  

Днес мога да погледна всеки един от вас в очите и да му кажа, че успях да се справя благодарение на вашата подкрепа и критика, в която винаги съм се вслушвал и възприемал като коректив за нас - членовете на ръководството.

Днес ПФК „Ботев Пловдив“ е финансово стабилен. Разполага с осигурени парични средства и спонсорски договори, които да гарантират спокойното му функциониране.

Днес ПФК „Ботев Пловдив" няма огромни задължения за разлика от други отбори. Всички финансови въпроси са решени и изчистени.

Днес ПФК „Ботев Пловдив“ притежава класен отбор, след селекция на качествени играчи и обещаваща детско-юношеска школа, на която основно разчитаме да ни захранва с таланти.

Днес играчите, треньорският екип и останалите служители на ПФК „Ботев Пловдив“ имат всички необходими материални и финансови условия да работят спокойно и да се концентрират само и единствено върху развитието отбора. 

Днес ПФК „Ботев Пловдив“ има реално решение на казуса с „Колежа“. Наближава денят, в който ще подкрепим любимия отбор на клубния стадион „Христо Ботев“. За това искам специално да благодаря на кмета на Пловдив г-н Здравко Димитров и на премиера г-н Бойко Борисов, които се ангажираха по казуса. Но трябва да се знае, че решението е постигнато и с усилията на ръководството на ПФК “Ботев Пловдив”.

Вярвам, че съумяхме заедно с останалите членове на Съвета на директорите да се справим и да изведем клуба от тежкото състояние, в което го заварихме. Настъпи време за промяна! Оттук нататък е необходимо и ново лидерство на хора, които да притежават други умения. Хора, които самите вие – феновете на ПФК “Ботев Пловдив”, предложихте преди време. Ръководство, което да не носи бремето на заварени проблеми, а да се насочи изцяло върху нов етап на развитие, да бъде в един ритъм с Вас феновете, да се концентрира изцяло върху играта и победата!

СКЪПИ БОТЕВИСТИ,

Винаги съм бил честен и открит с Вас, така ще бъда и занапред. Пандемията от коронавирус, която обхвана света, постави на изпитание здравните системи. Сега сме изправени пред преодоляването на задаващата се в световен мащаб финансова-икономическа криза. Пред мен вече стои не по-малко тежката отговорност да съхраня и опазя работни места и сигурността на много семейства. Преминаването през този труден за икономиката период налага да се посветя изцяло на своите бизнес начинания, което ще попречи да бъда достатъчно ангажиран и полезен при решаването на ежедневните задачи, свързани с ПФК „Ботев Пловдив“. Затова на заседанието на ръководството, проведено във вторник обявих решението си да се оттегля окончателно от поста председател на Съвета на директорите. Напускам достойно, без да влизам в интриги и да изричам лоши думи. Ще продължавам да помагам на клуба, защото неведнъж съм казвал, че за мен ПФК „Ботев Пловдив" преди всичко е кауза, която дълбоко пазя в сърцето си! 

САМО БОТЕВ!

С уважение,

Георги Самуилов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30