Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Ден след ден" към актуалното на 29 юли

Снимка: Радио Пловдив, Стоян Терзиев

Общонационален антиправителствен протест се готви отново тази вечер в София, Пловдив и още редица градове на страната. В града под тепетата организаторите планират отново да блокират централни булеварди и да спрат движението. По темата говорим с един от организаторите на протеста в Пловдив Любомир Чакъров.

Използвани PCR тестове и спринцовки откриха служители на „Чистота“ до детска площадка в район „Северен“. Какви мерки се предприемат за почистването на района и унищожаването на опасните медицински отпадъци – репортаж на Нели Бистрашка.

Драстичен спад на туристи отчитат от ОИ „Старинен Пловдив“. Причината е пандемията от коронавируса, въведеното извънредно положение и свързаните с него ограничения в пътуванията. Репортажът е на Стоян Терзиев.

А Севдалин Палаузов разказва за предсрочното завършване на ремонта на пътя за Хисаря в участъка Черничево – Дуванлии. Днес областният управител Дани Каназирева инспектира ремонта и очерта предстоящото.

С артиста Ивомир Игнатов – клоуна Кени от театър „Хенд“ ще коментираме приетите от Министерството на културата антикризисни мерки. Ведомството отпуска 12 млн. лв. за подпомагане на 3000 свободни артисти чрез финансирането на техни 4000 проекта.

Днес ПК по бюджет и финанси прие 9 % ставка ДДС и върху виното и пивото. Как това ще се отрази на ресторантьорския бизнес, коментираме с Иван Антонов, който стопанисва известен пловдивски ресторант. 


Още от категорията

Професия барман във „Вход свободен“

В разгара на лятото и в моментите, когато за някои от нас морето и почивката все още са мираж, с известна доза въображение и с два пъти повече настроение ви предлагаме най-доброто решение- нарича се коктейл и е истинска радост за небцето. Ще ни го забърка и сервира Стефан Христосков – барман по призвание и по душа, и създател на Барпедиа,..

публикувано на 05.08.21 в 09:37

"Точно днес" по посоките на август

Август е. Работата на народните избраници продължава, партиите неуморно преговарят за нов кабинет. Съгласие и дози недоверие съпътстват новите имена за министри в кабинета на ИТН. Какво остава да се договори, кои са точките за подкрепа на политики, говорим с политолога Любомир Стефанов. Анализаторът от Центъра за изследване на декомрацията Тихомир..

публикувано на 04.08.21 в 15:13

Проф. Веселин Василев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ви срещаме с един от любимите преподаватели на студентите в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ – професор Веселин Василев. Той има над 50 години трудов стаж и преподава по психология. Признава, че любимата му оценка е петица, а шестицата нарича скъпарска. По тази причина рядко я пише. Не само на..

обновено на 04.08.21 в 13:48

"Вход Свободен" – поглед към далечния изток

В разгара на работната седмица, предприемаме едно пътешествие до далечния Изток. Ще надникнем в културата, към която останалия свят проявява нестихващ интерес от векове! Старо, колкото и ведическата култура, махенди  е ритуалното изписване на ръцете с кръгове и мандали, символизиращи слънцето Суря-Нараяна. Срещаме ви с  Mаноела Игнатова -..

публикувано на 04.08.21 в 09:55

Сряда сутрин "Точно днес"

Събуждаме деня на 4 август  с програма "Точно днес" и с различни теми и събеседници. Реди ли се политическият пъзел или се търсят все още парченца от него. Ще има ли правителство и каква подкрепа ще получи в пленарна зала. Горещите въпроси коментираме с политолога Татяна Буруджиева и с режисьора и политик  Евгений Михайлов. Със земеделския..

обновено на 03.08.21 в 17:05