Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В „Ден след ден“ да изпратим жежкия юли

| обновено на 31.07.20 в 14:35
Снимка: Христо Дановски

Изпращаме най-горещия месец в годината с горещи теми и събеседници. В предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив от 15 до 17 ч. чуйте:

С политолога проф. Румяна Коларова ще обобщим нажежения политически сезон, преминаващ под знака на протестите, като се питаме дали ще продължат те със същия ентусиазъм и през почивния по принцип месец август;

С археолога София Христева ще разкажем за находките, открити на мястото на бившия ресторант „Греми“ в Пловдив. Разкопките продължават въпреки горещините навън;

С д-р Магдалена Станева от РЗИ – Пазарджик ще говорим за разпространението на КОВИД-19 в областта и как ще работи Спешна помощ, след като един от шофьорите на линейки почина от заразата, а друг е положителен;

Емил Костов ще разкаже как коронакризата се отразява на плановете на Община Пловдив да строи важни инфраструктурни проекти;

Веселина Пеева ще провери как се справят пловдивчани в жегата, а Севдалин Палаузов следи делото срещу двамата бандити, пребили и ограбили дядо от Трилистник през април. Акцията по разкриването и задържането им бе под ръководството на главния прокурор Иван Гешев.


Още от категорията

"Точно днес" - декември започва

Думата на 2020 е "пандемия". Може да е и вирус, защото ни завладя по начин, за който не сме и подозирали. Говорим с проф. д-р Марияна Стойчева от Медицинския университет в Пловдив   за силата на мерките, за начините за справяне с епидемията и за лечението, а също и какво остава да си кажем за ваксините. "Щедрият вторник" през 2020 се пада точно днес..

обновено на 30.11.20 в 17:03

В "Звукът на киното" очакваме Коледа с "Last Christmas"

В празничния декември ще отброяваме дните до Рождество Христово и в "Звукът на киното". Всяка седмица до края на месеца ще ви предлагаме музака от коледни филми, като започваме с "Последната Коледа". Филмът се появи на екран преди година. Той е режисиран от Пол Фийг и е по сценарий на Брайъни Къмингс и Ема Томпсън, която е съавтор на историята със..

публикувано на 30.11.20 в 17:03

Предложения и коментари "Ден след ден"

КНСБ и Асоциацията на индустриалния капитал в България предлагат държавата да плаща 80 на сто от заплатите на работници в затворени заради пандемията предприятия. Ще разговаряме по темата с председателя на работодателската организация Васил Велев. Къщите за гости няма да бъдат затваряни, както е известно, но пък и те трябва да ограничат..

публикувано на 30.11.20 в 14:55

Спорен понеделник с „Вход свободен“

 Здравето е съвкупност от доста неща. Ще се погрижим за психологическите му аспекти, с помощта на ароматерапията. Но, ще си позволим да ви посъветваме и как да се отървете от главоболието. Ароматерапевтът Пролетина Михайлова е нашият човек. По случай 5 декември, международния ден на доброволчеството, Ученическите съвети в Пловдив и Младежки..

обновено на 30.11.20 в 09:36

Ноември си отива „Точно днес“

В последния ден от ноември срещите в ефира на Радио Пловдив са с Надя Танева, директор на Дирекция социално подпомагане в Пловдив. Тя ще коментира помощите, които отпуска държавата за родители на деца до 14 г. възраст, които са в неплатен отпуск поради затварянето на училищата. С клиничния психолог Маргарита Тарейн говорим за психичното..

обновено на 29.11.20 в 17:02